Stichting ontvangt 700 kinderverjaardagen van Madurodam

Stichting Jarige Job heeft vandaag van Madurodam een gift van 25.000 euro ontvangen. Met deze gift kan Stichting Jarige Job in 2014 ruim 700 verjaardagen in Den Haag mogelijk maken. Verjaardagen voor kinderen, in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar oud die dit feest anders niet zouden kunnen vieren omdat daar thuis geen geld voor is.

Persfoto behorend bij persbericht 4 december2013 defHuib Lloyd, mede-oprichter van Stichting Jarige Job: “Waar de kleinste Sinterklaas groot in kan zijn. Wij zijn uiteraard ontzettend blij met dit grootse gebaar van Madurodam waarmee zoveel kinderen in Den Haag van hun verjaardag een feestje kunnen maken. Wij zijn Madurodam dankbaar voor dit geweldige Sinterklaascadeau en kijken uit naar onze verdere samenwerking!”

De gift van Madurodam is het startsein van een samenwerking tussen Madurodam en Jarige Job. Naast de steun voor Jarige Job in Den Haag wil Madurodam in 2014 Jarige Job helpen verjaardagen voor kinderen in heel Nederland mogelijk te maken.

Madurodam: goed voor kinderen
Opgericht in 1952 als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel schenkt Madurodam jaarlijks tussen de 600.000 euro en 1 miljoen euro aan goede doelen voor kinderen. Madurodam richt vanaf januari 2014 haar steun op drie thema’s: “Leuk Leren”, “Feest voor iedereen” en “Beter Buitenspelen”. Deze thema’s sluiten goed aan bij de visie van Madurodam waar kinderen al spelenderwijs ontdekken en leren en plezier kunnen beleven. Binnen ieder thema steunt Madurodam een groot project en tientallen kleinere projecten. De gift aan de Stichting Jarige Job past binnen het thema “feest voor iedereen”. Binnen dit thema steunt Madurodam projecten die het mogelijk maken dat ieder kind de grote kinderfeesten (zoals verjaardagen en Sinterklaas) kan vieren.

Over Stichting Jarige Job
Op de mooiste dag van het jaar krijgen ruim 60.000 kinderen geen cadeautje op hun verjaardag. Er hangen geen vrolijke ballonnen en zij kunnen niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox met alles erop en eraan (versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau).
www.jarige-job.nl

Over Madurodam
In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. De grote verhalen over Nederlandse prestaties en ambities komen in het wereldberoemde miniatuurpark tot leven. Sinds de opening in 1952 bezochten meer dan 50 miljoen mensen het park. Een bezoek aan Madurodam is voor vele generaties Nederlanders onderdeel van het fotoboek van hun jeugd. De ambitie van Madurodam is om ieder kind tussen de 6 en 12 jaar een bezoek aan Madurodam te laten brengen. Zodat ook toekomstige generaties weer spelenderwijs leren wat hun land zo bijzonder maakt. Opgericht als fondsenwerver en promotieplatform voor het goede doel is Madurodam al ruim 60 jaar in alle opzichten: Goed Voor Kinderen.
www.madurodam.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *