Slimme campagne biedt win-win situatie voor Dierentuin, kwetsbare kinderen en zorghelden

Diverse zorgverleners maar ook ambassadeurs zoals Giovanni van Bronckhorst en Beau van Erven Dorens roepen op om juist nu een kaartje voor (het gesloten) Diergaarde Blijdorp te kopen.

Samen Sterk in het Rotterdamse Blijdorp

Op Goede Vrijdag startte de Diergaarde de Samen Sterk actie, waarmee steun voor de zorg, kwetsbare kinderen en eveneens voor Blijdorp zelf wordt gevraagd. Wie nu alvast een kaartje voor zichzelf koopt voor als de poorten weer open zijn, geeft ook een leuke dag Blijdorp cadeau aan iemand die dat verdient.

Steun voor de zorg

Het moment waarop Diergaarde Blijdorp weer open zal gaan, is nog onbekend. Het kabinetsbesluit van 21 april maakte in ieder geval duidelijk dat de zorg het heel zwaar te verduren heeft. Het personeel moet kunnen herstellen van de piekbelasting en weer ruimte hebben voor reguliere zorg, maar ook voor ontspanning. Het kabinet, dat de maatregelen voor kinderen versoepelde, gaf ook aan hoe zwaar het voor veel gezinnen is geweest om geen uitlaatklep te hebben in deze verwarrende en onzekere tijden: niet naar school, niet naar de sportclub. 

Steun voor Blijdorp

Diergaarde Blijdorp gaat dus zeker door met haar actie en wil het liefst zoveel mogelijk mensen blij maken met een entreebewijs. Tegelijkertijd betekent de langere sluiting ook dat Blijdorp zelf de steun van de verkochte kaarten goed kan gebruiken. Alle uitgaven die nodig zijn om de dieren en planten te verzorgen, worden nog steeds gemaakt. Er staan alleen nauwelijks inkomsten tegenover. Gelukkig zijn heel veel abonnementhouders trouw en blijven zij niet alleen abonnee, maar zien ze ook af van enige compensatie.

Gecontroleerde opening

Blijdorp maakt zich ondertussen, in overleg met sectororganisaties als de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) en Club van Elf (CVE), op voor een gecontroleerde heropening binnen de regels en randvoorwaarden van de ‘anderhalve meter’ maatschappij. Een dagje Blijdorp moet natuurlijk behalve leuk en leerzaam, ook altijd veilig en verantwoord zijn. Dat is gelukkig binnen een grote, natuurlijke omgeving goed te organiseren. Mensen die nu een entreebewijs kopen via de Samen Sterk actie hebben straks na heropening nog een heel jaar de tijd om de dierentuin te bezoeken. Online reserveren wordt wel de nieuwe maatstaf, om drukte bij de entree te vermijden.

De Samen Sterk actie loopt tot 10 mei. Diergaarde Blijdorp werkt hierin samen met Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis &Vlietland, Ikazia Ziekenhuis, Stichting Het Vergeten Kind, Giovanni van Bronckhorst Foundation, Humanitas, Laurens en Aafje. Meer informatie is te vinden op http://www.diergaardeblijdorp.nl/samensterk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *