Scheveningen krijgt ‘Fish’-attractie

De haven van Scheveningen wordt ingrijpend verbouwd. Het wordt een modern centrum voor visserij, dat zich ook op toerisme richt. Onderdeel van de nieuwe plannen is een nieuwe Fish-attractie. De gemeente Den Haag, VolkerWessels Vastgoed, United Fish Auctions (UFA) en de visbedrijven Gebr. Simonis, W. van der Zwan, Plugge Zeevis en Seafood Centre steken €100 miljoen in de vernieuwingen. VolkerWessels Vastgoed realiseert in totaal 85.000 vierkante meter aan nieuwbouw en renovatie.

Naast de investeringen t.b.v. de visserijsector krijgt ook het toerisme een flinke impuls aan het Noordelijk Havenhoofd. Simonis opent een nieuw restaurant. Een Fish attractie moet de beleving van de vis verder vergroten. Ook komen er een driesterrenhotel, hotelappartementen, een nieuwe parkeergarage en krijgt het gebied een volwaardige aansluiting op de boulevard.

Wethouder Karsten Klein van Haven: “Scheveningen-Haven is een economische motor van onze stad. In de afgelopen drie jaar is de omzet van de visserij met 35 procent gestegen. Die sterke vissector willen we behouden. Daarin investeren blijft van levensbelang. Datzelfde geldt voor het toerisme. Ik ben blij dat we dat met deze partijen kunnen doen.”

Met de ondertekening van de gebiedsontwikkelingsovereenkomst kunnen de voorbereidingen van eerste bouwprojecten van start gaan. De daadwerkelijke bouwactiviteiten beginnen in 2018. De laatste oplevering staat gepland voor 2022.

Bron en meer informatie: www.denhaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *