Ruim half miljoen bezoekers Nationaal Militair Museum in eerste jaar

Vrijdag 11 december aanstaande is het precies 1 jaar geleden dat Koning Willem Alexander het Nationaal Militair Museum (NMM) op de voormalige vliegbasis in Soesterberg feestelijk opende. Komende kerstvakantie verwacht het museum de 500.000ste bezoeker van dit jaar te begroeten.

militair museum2Bezoekersaantal overtreft verwachtingen
Het NMM heeft door haar collectie én bijzondere programmering gedurende het jaar een aantal ‘leukste uitje/dagje weg’ aanbevelingen en awards gekregen. En vorige week nog won de architect van het NMM de Abe Bonnema Architectuurprijs. Op vele vlakken een bijzonder mooi eerste jaar.

Bijzonder tintje eerste verjaardag
Op 11 december vindt bij het NMM ook de generale repetitie plaats van het Korps Mariniers dat dit jaar 350 jaar bestaat. Een bijzonder schouwspel van 900 militairen, voertuigen en muziek. Bij het museum oefenen zij voor het defilé op zaterdag 12 december op de Coolsingel in Rotterdam. Deze generale maakt het 1-jarig bestaan van het NMM extra feestelijk.

Voorproefje kerstvakantie
Op de eerste zaterdag van de kerstvakantie, 19 december, start de actie ‘Stay Safe’. In het NMM is een basecamp nagebouwd waar op foto’s te zien is hoe militairen op missie kerst vieren. Gedurende de hele kerstvakantie kunnen bezoekers, jong én oud, een kaart met een persoonlijke boodschap/wens voor een militair op missie schrijven of inkleuren. Generaal Majoor van der Laan, directeur Operaties, is op 19 december aanwezig om ‘Stay Safe’ af te trappen samen met gezinnen van de Stichting Thuisfront.

Bron: persbericht Nationaal Militair Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *