Royal Delft Experience geopend

Nederland heeft er weer een mooie toeristische attractie bij. HKH Prinses Margriet der Nederlanden heeft op 31 mei 2012 de officiële opening van de Royal Delft Experience verricht. De Royal Delft Experience is een nieuwe multimediale reis door de tijd van Delfts Blauw aardewerk. Royal Delft geeft bezoekers hiermee een attractiever en completer beeld van de historie en het productieproces van het eeuwenoude ambacht.

Meesterschilder Royal Delft aan het werk

Prinses Margriet onthulde een één meter twintig hoge tulpenvaas met oranje tulpen. De tulpenvaas is het meest prestigieuze Delfts Blauwe aardewerk van Royal Delft en staat symbool voor de jarenlange band met het koningshuis. Tijdens de rondleiding door de Experience signeerde Prinses Margriet een speciaal ter gelegenheid van de opening ontworpen Delfts Blauwe tegelplaat. Deze plaat zal binnenkort te zien zijn in de Koninklijke Schatkamer, die onderdeel uitmaakt van de Royal Delft Experience.

Delfts Blauw kijken ....en kopen

Henk Schouten, CEO Royal Delft: “Royal Delft is de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw in Delft. Wij vinden het belangrijk dat het ambacht van handgemaakt Delfts Blauw bewaard blijft. 15 Jaar geleden hebben we onze werkplaats en collectie opengesteld voor het publiek. Inmiddels ontvangen we jaarlijks ruim 120.000 bezoekers van over de hele wereld. Ingegeven door de grote belangstelling hebben we vorig jaar besloten ingrijpend te gaan verbouwen. De presentatie is dynamischer gemaakt en de volgorde van de route is aangepast. De nieuwe Royal Delft Experience maakt een bezoek aantrekkelijker en toegankelijker voor een breder publiek. We richten ons op zowel internationale bezoekers als ook op bezoekers van jong tot oud uit Nederland. Vanaf 1 april is de Experience operationeel en de eerste resultaten zijn boven verwachting”.

Royal Delft Experience start met audiovisuele reis door de tijd

De Royal Delft Experience is ontwikkeld door Léon Wennekes van Wennekes’ Office for Imagination uit Amersfoort. Wennekes: “In 2010 hebben we de opdracht gekregen om een bezoek aan Royal Delft aantrekkelijker te maken. Uit een zorgvuldige analyse bleek dat door het unieke verhaal van het Royal Delfts Blauw in een andere volgorde en op een andere manier te vertellen er een intenser beeld bij de bezoekers zou ontstaan. De bewondering en respect voor het echte ambachtelijke Delfts Blauw komt nu optimaal tot z’n recht in de nieuwe Experience”. Wennekes werkte eerder mee aan publieksattracties als PandaDroom in de Efteling, Escher Museum in Den Haag en Corpus ‘de reis door de mens’.

een impressie van de opening:

Openingstijden en bezoekadres
De Royal Delft Experience aan de Rotterdamseweg 196 in Delft is geopend van maandag t/m zondag van 9:00 tot 17:00 uur. Een entreeticket kost € 12,-. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen de Royal Delft Experience gratis bezoeken onder begeleiding van een volwassene.

website: www.royaldelft.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *