Bungee-Rope-Jump thrill attractie vanaf havenkraan in Amsterdam

Amsterdam heeft er een nieuwe stand-alone attractie bij; de Bungee Rope Jump. Na een vrije val van tientallen meters volgt een swing van 90 meter. Ook het decor is bijzonder. De sprong vindt plaats vanaf de rijksmonumentale Faralda Kraan. Zelfs voor Europa is deze Rope jump uniek. Anders dan bij Bungee jumpen stuitert de Rope jumper niet aan een elastiek op en neer, maar zweeft ze aan een koord door de lucht.

bungee rope jumpDe organisatie noemt het “Een sensatie die maar op een aantal plaatsen in de wereld kan worden meegemaakt.” Aan de sprong hangt een prijskaartje van € 85,-. Daarvoor krijgen de Jumpers ook een certificaat. Een video of foto waarmee ze kunnen bewijzen dat ze vanaf Faralda Kraan durfden te springen, is tegen meerprijs verkrijgbaar.

De Faralda Kraan is een exclusieve voor publiek gesloten kraan met in de top de 3 duurste suites van Nederland. Uniek is dat de Rope Jumper tevens tot de uitverkorene behoort die van het ongeëvenaard uitzicht vanaf de Faralda Kraan over het IJ en de stad Amsterdam kan genieten.

Meer informatie: www.faralda.com

Eén reactie

  1. Mooi om te zien dat havenkranen ook goed zijn voor toerisme, niet alleen met dit soort activiteiten. Er komen ook genoeg mensen als toerist naar de haven van Rotterdam. Dus het heeft meer dan alleen het nut van logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *