Rijksmuseum wordt 18e lid Club van Elf

Het Rijksmuseum is per 1 februari toegetreden tot de Club van Elf, het samenwerkingsverband van de toonaangevende attracties en dierentuinen in Nederland. Het Rijksmuseum is het achttiende lid van de vereniging.

rijksmuseum op koningsdaGHoofddirecteur Wim Pijbes: “Toerisme is een sterk groeiende economische sector waarbinnen het Rijksmuseum in toenemende mate een vooraanstaande rol speelt. Als een van de grootste werkgevers en voor veel toeristen een reden om naar Amsterdam te komen, sluit het Rijksmuseum zich graag aan bij de Club van Elf.”
De Club van Elf is blij met de toetreding van het Rijksmuseum: “Het Rijksmuseum is nationaal en internationaal vermaard. We zijn trots dat het Rijksmuseum zich aansluit bij onze club. Het toetreden van het Rijksmuseum en recentelijk ook het Scheepvaartmuseum vergroot de diversiteit en representativiteit van de Club van Elf.”, aldus Mascha van Till, Voorzitter van de Club van Elf.

Over de Club van Elf
De Club van Elf, opgericht in 1973, heeft ten doel de bevordering van de cultuursector dagtoerisme en dagrecreatie in Nederland, en de behartiging van de belangen van de leden die in deze recreatieve cultuursector werkzaam zijn. In haar veertigjarig bestaan heeft de Club van Elf hechte relaties opgebouwd met andere overkoepelende organisaties zoals Koninklijke Horeca Nederland, VNO-NCW, Gastvrij Nederland, Recron, en IAAPA, de International Association of Amusement Parks and Attractions.

De volgende 18 bedrijven zijn lid van de Club van Elf:
Apenheul, Apeldoorn
Attractiepark Slagharen, Slagharen
Attractiepark Toverland, Sevenum
Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn
Canal Company, Amsterdam
Dierenpark Emmen, Emmen
Dolfinarium, Harderwijk
Duinrell, Wassenaar
Efteling, Kaatsheuvel
Heineken Experience, Amsterdam
Keukenhof, Lisse
Koninklijke Burgers’ Zoo, Arnhem
Madame Tussauds, Amsterdam
Madurodam, Den Haag
Ouwehands Dierenpark, Rhenen
Rijksmuseum, Amsterdam
Scheepvaartmuseum, Amsterdam
Walibi Holland, Biddinghuizen

Meer informatie: www.khn.nl/clubvanelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *