Reizende Harry Potter Expo komt naar Nederland

Vanaf 11 februari t/m 30 juni 2017 is de reizende ‘Harry Potter Expo’ te zien naast de Cinemex in Utrecht. Sinds de wereldpremière in Chicago, heeft de tentoonstelling met interactieve elementen al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel.

In samenwerking met Warner Bros Consumer Products, heeft GES een ervaringsgerichte tentoonstelling van 1400m2 gecreëerd. Bezoekers wandelen door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks. MOJO werkt samen met GES voor deze tentoonstelling in Utrecht.

Zodra ze binnenkomen worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein™ afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.

QuidditchNaast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met behind-the-scenes info over het maken van de Harry Potter films en extra commentaar door de producenten en ontwerpers van de kostuums en decors.

Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt met entreetickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd.

Meer informatie: www.harrypotterexpo.nl

Zie ook: Ondernemerslessen uit De Wizarding world of Harry Potter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *