Regeldruk evenementen kan tot 15% omlaag met de EvenementAssistent

De regeldruk in de evenementenbranche kan met 10 tot 15% omlaag door betere samenwerking bij de aanvraag van evenementenvergunningen. Deze regeldrukvermindering kan onder andere worden bereikt door gebruik te maken van een zogenoemde externe link: EvenementAssistent. Dit instrument helpt ondernemers eenvoudig en snel bij vergunningaanvragen. In totaal besparen bedrijven met de maatregelen €1,1 miljoen en gemeente €0,5 miljoen.

Grachtenconcert Utrecht 2012

Eén evenement, verschillende vergunningen
Ondernemers die nu een evenement als een popconcert, een wielerronde of een festival willen organiseren ervaren nog dat procedures voor vergunningen in veel gemeenten verschillend zijn. Ook zijn er voor verschillende onderdelen van een evenement verschillende vergunningen nodig. Dit leidt tot hoge regeldruk voor ondernemers. De EvenementAssistent moet hieraan een einde maken omdat alle vergunningen ineens worden aangevraagd.

Toezicht vereenvoudigen
De introductie van de EvenementAssistent valt samen met de invoering van het Ondernemingsdossier in de evenementenbranche. De sector zal daarbij samenwerken met de branches waar het Ondernemingsdossier wordt ingevoerd, namelijk de horeca, recreatie en de rubber- en kunststofindustrie. Het Ondernemingsdossier wordt in deze branches ingevoerd om de regeldruk te verminderen en het toezicht te vereenvoudigen.

Ondertekenaars samenwerkingsovereenkomst
Brancheorganisaties en gemeenten hebben een publiek-private stichting opgericht om de EvenementAssistent te bouwen en in te voeren. Naar verwachting van de initiatiefnemers kunnen in het najaar van 2012 de eerste evenementenvergunningen via dit systeem worden aangevraagd. Ondertekenaars van de samenwerkingsovereenkomst zijn de VVEM (evenementenmakers), VNPF (poppodia), VSCD (concertzalen en schouwburgen), NOC*NSF (sportfederatie), VNCO (circussen), NKB (kermissen), namens de gemeenten tekenden Zandvoort en Tiel.

Slim Geregeld, Goed Verbonden
Het programma Slim Geregeld, Goed Verbonden (externe link: Sggv) ondersteunt ketens van publieke en private partijen bij het substantieel verlagen van regeldruk voor ondernemingen en verbetering van efficiency en dienstverlening door overheden. Opdrachtgever is het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Meer informatie: http://evenementassistent.nl

 

Heeft u een half uurtje de tijd, dan wordt de EvenementAssistent nog eens uitgebreid voor u uitgelegd in onderstaand filmpje:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *