Recordaantal bezoekers Beekse Bergen en Dierenrijk

Afgelopen jaar heeft Beekse Bergen (Safaripark Beekse bergen en Speelland Beekse Bergen samen) 1.068.000 bezoekers ontvangen. Het safaripark realiseerde daarmee een groei van zo’n 3% in vergelijking tot 2012. Een ander dierenpark van Libema; Dierenrijk in Nuenen, groeide met 20% tot 215.000 bezoekers.

Safaripark_Beeksebergen_bus_auto_giraffen_kleinIn 2012 stond Safaripark Beekse Bergen, met 850.000 bezoekers op de 12e plaats van betaalde attracties in de Respons Attractiemonitor. Dit jaar is het bezoek aan het safaripark gegroeid naar 875.000. Het aantal overnachtingen op Vakantiepark Beekse Bergen groeide met 10% naar 352.000 overnachtingen.

Dieren en vermaak
“We kijken met trots terug op een succesvol jaar,”zegt Sjors van den Boogaart vestigingsmanager Beekse Bergen. Met Pasen kwamen drie okapi’s naar Safaripark Beekse Bergen. De okapi is een zeer bijzondere en bedreigde diersoort die lijkt op een giraf met zebrastrepen. In juni vierde het Safaripark haar 45-jarig bestaan en tijdens de warme zomer zochten velen verkoeling en vertier in en rond het water van Speelland. Ook het ruim opgezette Vakantiepark trekt jaarlijks vele gasten en scoort hoog op Afrikabeleving en kindvriendelijkheid. Onlangs ontving het Safaripark de prestigieuze Zoover Award voor ‘Beste Dierenpark 2013’. “Deze publieksprijs is een kroon op het werk van onze medewerkers.” aldus van den Boogaart.

Vooruitblik 2014
De grootste investering is het verblijf van de krokodillen en nijlpaarden. De bouw is inmiddels gestart en zal medio 2014 klaar zijn. Ook bouwt het Safaripark verder aan het nieuwe verblijf van de leeuwen dat te zien is via de auto- en wandelsafari. Bovendien verwacht het park diverse nieuwe soorten: de grote koedoe (een grote antilope) en de Nile Lechwe (een waterbokachtige). Daarnaast is één van de neushoorns drachtig.

Dierenrijk Nuenen
Met 215.000 bezoekers heeft de Kinderdierentuin dit jaar een stijging van bijna 20 % weten te realiseren. De geboorte van de ijsberen en de komst van de olifanten uit Emmen hebben dit jaar voor extra veel bezoekers gezorgd. In mei 2014 bestaat Dierenrijk dé Kinderdierentuin tien jaar.

Meer informatie:
www.libema.nl
www.dierenrijk.nl
www.safaripark.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *