Provincie Limburg wil Toverland helpen met lening van 2 miljoen

De Provincie Limburg bespreekt binnenkort een voorstel om attractiepark Toverland te helpen met een lening van 2 miljoen euro. De lening is bedoeld om de nieuwe uitbreidingsfase (fase 5) te realiseren, met een totaal prijskaartje van € 27 miljoen.

In het Statenvoorstel over dit onderwerp staat dat ook de Provinciale deelnemingen LIOF en MKB-Leningenfonds een financiering verstrekken van respectievelijk € 2 miljoen en € 1 miljoen aan deze uitbreidingsfase van Toverland.

Grote uitbreiding in 2018
Toverland heeft ambitieuze toekomstplannen. Het is de bedoeling om in 2020 de grens van één miljoen bezoekers te passeren. Vorig jaar trok het park nog 680.000 bezoekers. Met de investering van ‘Fase 5’ wordt Toverland in 2018 anderhalf keer zo groot. Het attractiepark breidt dan uit met een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied. In het themagebied staan twee grote attracties centraal. Een spectaculaire rollercoaster en een betoverende boatride.

Limburgs belang
De provincie Limburg onderbouwt het voorstel om Toverland te steunen met argumenten die in het belang zijn van de Limburgse economie: “Concreet wordt met de uitbreiding fase 5 een direct werkgelegenheidseffect van 60 FTE (Momenteel 190 FTE) beoogd en worden 230.000 extra bezoekers naar de regio getrokken. Met name de toekomstvisie waarin Toverland voor bezoekers een meerdaagse activiteit wordt, kan een belangrijke impact hebben op de aantrekkingskracht van de regio. Hierbij is er expliciet sprake van een uitbreidingsinvestering en géén herfinanciering. Uit de strategische planning van Toverland blijkt dat met de verdere uitbreiding na fase 5 additioneel 290 FTE gemoeid zijn, exclusief indirecte werkgelegenheidseffecten.”

Meer informatie: Statenvoorstel financiering Toverland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *