Pretpark in verbrandingsovens Rotterdam door Van der Most

Hennie van der Most heeft weer een nieuwe uitdaging opgepakt. In de voormalige afvalverbrandingsovens in Rotterdam Zuid komt een pretpark / speelland dat op termijn zo’n 200.000 bezoekers per jaar hoopt te ontvangen.

foto Wunderland Kalkar

Werkgelegenheid
De deelgemeente Charlois is blij met de komst van deze onderneming: “Voor Charlois biedt de komst van deze onderneming een mooie kans, zowel op het gebied van werkgelegenheid, vrijetijdsbesteding, de aantrekkelijkheid van Charlois als geheel en in het bijzonder het AVR-terrein. Hierbij zal zorgvuldig gekeken moeten worden naar de overige ontwikkelingen in dit gebied. Zo zal nader onderzoek worden gedaan naar milieuaspecten en de bereikbaarheid.”

Bekend kunstje
Het is voor Van der Most inmiddels een bekend recept om een industrieel gebouw (goedkoop) op te kopen en daar een recreatieve invulling aan te geven. Bekende voorbeelden zijn Wunderland Kalkar in een oude Duitse kerncentrale en Speelstad Oranje in een voormalige aardappelmeelfabriek.

Van der Most investeert 15 miljoen Euro in de locatie op het terrein van 5 ha en verwacht in 2014 de poorten te kunnen openen.

Bekijk ook de reportage op RTV Rijnmond:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *