Plopsa-groep haalt meeste nominaties binnen voor Diamond Theme Park Awards

De organisatie van Diamond Theme Park Awards heeft in 18 categorieën een voorselectie van 188 nominaties gemaakt. Deze nominaties zijn bepaald door vakbladen en fansites uit de recreatiesector. (w.o. Pretwerk.nl) De parken uit de Plopsa-groep zijn de grootste slokop met maar liefst 21 nominaties.

Plopsa indoor Coevorden

Onder Plopsa worden volgende parken gerekend: Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday-Park. Efteling scoort 1 nominatie minder met 20 nominaties, waaronder ook enkele nominaties in de Europese categorieën. Walibi Belgium (12 nominaties), Bellewaerde Park (11 nominaties) en Walibi Holland (10 nominaties) zijn alvast grote uitdagers. Bobbejaanland en Attractiepark Toverland met elk 9 nominaties zijn er in het verleden al in geslaagd om een award te behalen. Het wordt dus zeker en vast (Belgisch persbericht) spannend.

De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het grote publiek in twee stemrondes. De eerste is nog tijdens het parkenseizoen, en kent een “climax” in de halloweenweek, oftewel ‘Butchers Week’, waar nominaties zullen “geëlimineerd” worden tot er nog maar zes overblijven. Die vechten in de tweede ronde dan voor de oppergaai. Bezoekers kunnen opnieuw stemmen in de tweede ronde!

meer informatie: www.diamondthemeparkawards.com/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *