Plannen voor Wavepark in Flevoland

Een enthousiaste groep surfers heeft vergevorderde plannen om naast Center Parcs De Eemhof een surfpark te realiseren in het Eemmeer. Als ‘stip op de horizon’ voor de realisatie van het project is het voorjaar van 2018 uitgekozen.

Wavegarden de Eemhof LRWavegarden de Eemhof
Na ruim twee jaar onderzoek, heel veel praten, plannen en lobbyen, zijn de voorbereidingswerkzaamheden in volle gang. De initiatiefnemers hebben de juiste partners, de steun van de omliggende gemeenten en gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren. En de leverancier Wavegarden S.L. is enorm enthousiast over onze locatie. Kortom: als alles volgens plan verloopt, kan binnenkort de realisatie van start gaan.

Wat is een Wavegarden
Een wavegarden is een ondiepe pool ter grootte van een voetbalveld waarin kunstmatige golven worden geproduceerd door een revolutionaire golven-machine. De golven van deze wereldklasse surfspot zijn in hoogte, kracht en snelheid aan te passen. Zo zijn de golven geschikt voor ‘die hard surfers’, maar ook voor minder ervaren surfers. Ook beginners en kinderen kunnen er veilig op leren surfen. Iedereen is dus welkom. Toegangskaarten zijn los en als abonnement verkrijgbaar. De pool biedt ruimte voor meerdere surfers tegelijk. Spectaculair dus voor zowel de surfers in het water als voor het publiek aan de kant om van dichtbij naar te kijken.

Rick Vlek @ Surf Snowdonia - Fotografie Victoria Johnson
Rick Vlek @ Surf Snowdonia – Fotografie Victoria Johnson

Ontwikkeling van de surfsport
Golfsurfen is de laatste jaren één van de snelstgroeiende watersporten van Nederland. En de sport is ook officieel voorgesteld om deel uit te maken van de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, Japan. Wavegarden de Eemhof heeft dan ook als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse surftop.
Nederlands topsurfer Rick Vlek die momenteel werkzaam is als instructeur bij Wavegarden Surf Snowdonia in Engeland is ook erg enthousiast over Wavegarden de Eemhof: “De nederlandse surfcommunity is hier absoluut aan toe en bovendien vergroot het de kans voor onze surftalenten op een serieuze toekomst als pro-surfer. Deel uitmaken van ‘The Academy Team’ van Surf Snowdonia is voor mij een uitgelezen kans om mijn techniek te perfectioneren en nieuwe tricks te leren. Ik ben ervan overtuigd dat we met een wavegarden als toevoeging aan het trainingsprogramma over een paar jaar kans maken op een Nederlandse wereldkampioen surfen!”

Surftrip Wavegarden de Eemhof LRUitstraling van de attractie
Van de komst van de nieuwe attractie gaan ongetwijfeld ook omliggende bedrijven profiteren. Zo liggen Marina De Eemhof en CenterParcs de Eemhof op wandelafstand. CenterParcs is overigens geen participant in het project. Ook horecabedrijven als Brasserie Zuiderzoet worden nu al op de website genoemd.
Daarnaast zijn er, naast de surfpark-attractie, nog enkele ‘eigen voorzieningen’ gepland, zoals een watersport- en beachclub; beachcottages en een camping.

Platform
De start van een vernieuwend project gaat altijd gepaard met de nodige onzekerheid. Via het platform www.wewantwaves.nl geven de initiatiefnemers daarom zoveel mogelijk openheid. Hier kunnen ook supporters van het surfproject zich aanmelden. Daar zijn geen financiële consequenties aan verbonden, maar het zorgt wel voor vertrouwen bij de investeerders in het project.

Meer informatie: www.wewantwaves.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *