Plannen Family Entertainment Center Deventer worden concreet

De gemeente Deventer heeft een intentieovereenkomst gesloten met Leisure World Deventer en McDonald’s Nederland BV, voor de ontwikkeling van Leisure World Deventer. Met de locatie naast De Scheg (o.a. zwembad en schaatsbaan) krijgt dit gebied een nog duidelijker profiel als recreatief centrum voor de hele regio.

Leisure World Deventer
In een prachtig gebouw komen tien verschillende functies, met o.a. diverse sport- en spelactiviteiten en een eigen restaurant. Bezoekers kunnen gebruik maken van onder andere een overdekt kinderpeelparadijs, indoor soccer, klimhal, trampolines, glow golf, escaperooms, lasergame en prison island.

Ook komt op de strip, in een apart gebouw, een restaurant van McDonald’s, dat volgens de laatste duurzame normen van de restaurantketen gebouwd wordt. Leisure World en McDonald’s zijn met elkaar in goed overleg over samenwerking.

Gemeente is al langere tijd op zoek naar een invulling
Sinds 2002 wordt gesproken over een Sport- en Spektakelstrip naast De Scheg. Diverse plannen kwamen in beeld maar nooit tot ontwikkeling. Na het besluit om de grond in kavels te verkopen, is het Ontwikkelingsperspectief Leisurestrip Holterweg vastgesteld. Eind 2017 heeft de raad het bestemmingsplan voor dit gebied vastgesteld.

Ook met initiatiefnemers Leisure World Deventer (een initiatief van TRB Vastgoed BV) en McDonald’s Nederland BV, was de gemeente al geruime tijd in gesprek. Daar is nu de intentieverklaring uit voortgekomen. Beide partijen gaan de bouwplannen verder uitwerken. Als daar overeenstemming over is bereikt en de planologische procedure is afgerond, tekenen gemeente en partijen de koopovereenkomsten.

De initiatiefnemers laten weten dat de bouw op z’n vroegst mei 2019 kan starten; dan zou de opening medio 2020 gepland kunnen worden. Er zijn op dit moment gesprekken gaande met een potentiële exploitant van de faciliteit.

Meer informatie: www.deventer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *