Pionier indoor spelen breidt Giga Konijnenhol flink uit

In 1999 opende  camping De Beerze Bulten een van Nederlands eerste grootschalige indoor speelvoorzieningen; het Giga Konijnenhol. Op twaalf oktober j.l. werd het speelconcept verder uitgebreid waardoor de oppervlakte met 50% toenam. Grote nieuwe eyecatcher is het Active Fun Park. De bowlingbanen zorgen voor een verbreding van de doelgroep.

Johanneke en en Gerrit-Jan Hagedoorn presenteren het nieuwe gestileerde logo

Het Giga Konijnenhol is onderdeel van de voorzieningen op Campingpark de Beerze Bulten (Ommen). Het indoor speelparadijs is echter ook geopend als dagattractie voor niet-campinggasten. Een slimme zet, waardoor er ook op regenachtige dagen sprake is van voldoende aanloop. Dat mocht de redactie van Pretwerk zelf ervaren op een druilerige zondag in oktober; Volle bak, met vooral veel daggasten.

Het overdekte speelparadijs is afgelopen winter verbouwd door Bouw- en Aannemingsbedrijf Webbink uit Vriezenveen.

Vernieuwd in 2017
Vernieuwing op een bestaande locatie betekent meestal improviseren met de ruimte. Zeker als je wilt uitbreiden. Naast een verbouwing van het bestaande speelgedeelte is er aan 3 kanten een uitbreiding gerealiseerd. Er is op en slimme manier gebruik gemaakt van split-level, waardoor men op het ‘dak’ van de bowlingbaan een terras heeft kunnen realiseren.

Meest opvallende nieuwe attractie is de klim- en klautervoorziening; een indoor Active Fun Park (door Active Constructions) met een hoogte tot 10 meter. Een Active Fun Park is een klimvoorziening waarbij de veiligheid wordt bewaakt met trapezenetten. De klimmers hoeven dus niet gezekerd te worden en dat zorgt veel veel meer bewegingsvrijheid tijdens het spelen.

De 4 bowlingbanen zijn uitgerust met een nieuw concept uit Brazilië en uniek in Europa. De banen zijn uitgerust met zowel laserlichten als glow in the dark effecten. Voordat het spel begint kan men een eigen avatar uitkiezen die reageert op de acties tijdens het spel en wordt weergegeven op de grote interactieve schermen. Met name de lichteffecten en de interactieve software maken de banen innovatief en uniek (in Europa).

Betaalde entree na de foodservice
Wat ook opvalt is de keuze van de positie van de betaalde entree. De bezoekers betalen alleen voor entree tot de daadwerkelijke speelzone. De horecavoorzieningen en nog enkele andere ruimtes zijn voor de entree geplaatst en kunnen dus ook zonder entreeticket worden bezocht. Voor de foodservice is gekozen voor een systeem waarbij de bestellingen worden opgenomen aan één balie en het eten wordt afgegeven aan een ander loket.

Nieuw logo en mascotte
De vaste bewoner van het Giga Konijnenhol is het Bultje. Het is een geliefd en bekend konijn die zijn bekendheid mede te danken heeft aan zijn optredens bij voetbalclub Heracles. Dit jaar krijgt Bultje gezelschap van een vriendinnetje ‘Bibi’. Dat heeft meten al gezorgd voor en verhoogde omzet in de souvenirshop. Het Giga Koijnenhol heeeft ook een nieuw logo gekregen; een meer gestileerde verzie van Bultje. Daarmee wordt de dagrecreatieve voorziening nog beter als een eigen merk gepresenteerd.

Historie
Het Giga Konijnenhol is in 1999 officieel geopend door Prinses Margriet en sindsdien een groot begrip in de regio. Het overdekte speelparadijs met theater en horeca biedt het gehele jaar door een plaats voor kinderfeestjes, dagrecreatie, evenementen, schoolreizen, en sinterklaas- en kerstfeesten. Daarnaast is het als overdekte faciliteit een belangrijke schakel voor het vakantiepark, in combinatie met het binnen- en buitentheater waar theatershows en musicals worden opgevoerd met Bultje het Konijn.

Meer informatie: www.beerzebulten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *