Phantasialand opent spectaculaire themazone met twee achtbanen

In Phantasialand (net onder Keulen) is de themazone Klugheim geopend. Het is een grote investering geweest waarin maar liefst twee spectaculaire achtbanen zijn geïntegreerd. De Taron is de snelste multi launch achtbaan ter wereld en ook de boomerang-coaster (voor- en achteruit) Raik breekt records: Snelste en langste in z’n soort. Ook met de omgeving en thematisering is bijzonder vakwerk afgeleverd.

Twee bijzondere achtbanen
TARON (bouwer: Imtamin) is met een topsnelheid van 100 km/uur de snelste, in zijn bouwstijl de langste, meest verweven en intensiefste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. Sneller dan elke andere multi-lanceer-achtbaan raast hij over de langste baan van een achtbaan in deze bouwstijl, tussen rotsen en huizen door, en wordt daarbij twee keer met behulp van de meest intensieve katapult-aandrijving (LSM) ter wereld, gelanceerd. Zijn enorme verweven lay-out met 58 kruispunten, kruist het eigen baanverloop 116 keer, meer dan elke andere multi-lanceer-achtbaan. Alhoewel de achtbaan niet over de kop gaat, wordt met deze achtbaan voor de thrillseeker aangesproken.
RAIK, geleverd door het Nederlandse Vekoma, breekt twee wereldrecords. Het is ´s werelds snelste (60 km/uur) en langste familie-boomerang-achtbaan en suist zo snel als een pendel – sneller dan alle andere achtbanen in zijn soort,
over de langste baan in zijn bouwstijl – eerst vooruit en vervolgens achteruit door het imposante landschap van Klugheim. Deze attractie mikt op een brede doelgroep: groot en klein.

Klugheim_01Ver doorgevoerde thematisering
Door machtige rotsformaties en zwart gras omringd, is in Klugheim een bijzondere duistere wereld ontstaan. Heel Klugheim is imposant, mystiek en opwindend echt. Elke lantaarn, elke dakkapel en elke steen werd hier door middel van traditioneel handwerk vervaardigd en vertelt zijn eigen verhaal. In het persbericht wordt trots verteld: “Zo volledig gethematiseerd, zo uitgebreid en authentiek is geen enkel ander themagebied.

“Net als in een echt dorp krijgt elke Klugheimer zijn eigen kleding“, zegt Marlies Kniese, in Phantasialand verantwoordelijk voor de kleding van de medewerkers. Met veel fantasie ontwierp zij een collectie uit meer dan 700 verschillende onderdelen, onder meer met speciaal vervaardigde stoffen en met de hand gemaakt. Want alleen met handversierde accessoires krijgt een outfit zijn eigen karakter, en elke dorpsbewoner zijn compleet unieke, onverwisselbare Klugheim-look.

Voor de culinaire belevenis in Klugheim maakte Torsten Hoffmeister – directeur Gastronomie en
Hotel in Phantasialand – een reis terug naar zijn kindertijd, op zoek naar gerechten waarvan de smaak en geur een leven lang meegaan: heerlijke huisgemaakte gerechten zoals varkensschenkel met een korst van mout en hop, kaiserschmarren met compote of rijke goulashsoep in een kom van knapperig brood. Alles bereid volgens grootmoeders traditionele recept: eerlijk, authentiek en met liefde. Rutmors Taverne wekt onze geliefde culinaire herinneringen weer tot leven.

Uit de vruchtbare lavagrond van Klugheim ontspruit een zeldzame grassoort: het zwarte Japanse Slangenbaard. De enigszins violet oplichtende zwarte kleur lijkt met het antraciet van het spoor en het grauwgrijze basalt samen te smelten. „Dit zeer bijzondere themagebied heeft natuurlijk ook een zeer speciale beplanting“, legt Michael Jost uit, hij is tuinontwerper in Phantasialand. „Daarom hebben we alleen zwarte of roodgekleurde planten uitgekozen. Dat zag je tot nu toe nergens.“

Of het nu een zadeldak, tonnendak of hellend dak is, elk houten dak in Klugheim is op traditionele wijze met de hand gemaakt. De timmermannen in Klugheim hebben de honderden jaren oude ambacht weer tot leven gewekt. Elk dak is een uniek houten stuk, zowel mooi als authentiek en met een verhaal.

Ook in akoestisch opzicht is Klugheim een unieke belevenis, ontstaan uit veel emotie, ideeën en heel veel plezier. „De soundtrack moest net zo bijzonder zijn als Klugheim zelf“, vertelt Michael Laß, Sound-Supervisor in Phantasialand. Onder zijn leiding werden voor elke themawereld geheel eigen, tot wel 40 minuten durende, tracks gecomponeerd met daarbij een veelvoud aan geluidseffecten. Klanken die op de ene plek heel zacht en teder klinken en elders dynamisch en krachtig aanvoelen.

Zie ook een mooie video (wandeling door Klugheim) op Looopings.nl

Meer informatie: www.phantasialand.de/nl/park/themagebied-klugheim/

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *