De Persgroep maakt winnaars publieksprijs ‘Beste Uitjes’ bekend

De Persgroep heeft via een publieksstemming de ‘Beste Uitjes van Nederland’ in het zonnetje gezet. Er zijn Awards uitgereikt in 8 categorieën. Winnaars werden: De Efteling (Attractieparken), Burgers Zoo (dierentuinen), Calypso Theater (bioscopen), Preston Palace (indoor zwembaden), theater het Kruispunt (musea en cultuur), De Voltage (speeltuinen), Kinderboerderij Dondertman (sportief en actief) en Thermen Bussloo (wellness).

Directeur Alex van Hooff  van Burgers Zoo neemt de prijs trots in ontvangst, daarbij geflankeerd door Christiaan Luttenberg, hoofdverzorger van de Bush en de Desert. Het pasgeboren aardvarkentje neemt nieuwsgierig een kijkje. Foto Erik Peek / De Persgroep

Met dit initiatief geeft de persgroep een impuls aan haar online platform voor daguitjes: www.uitjekrant.nl; een platform voor dagrecreatie waarop ook tickets geboekt kunnen worden. Met dit initiatief is De Persroep niet de enige partij die de ‘beste uitjes van Nederland’ in kaart brengt. Ook het Land van ANWB organiseert jaarlijks een publieksstemming voor de leukste attracties landelijk en per provincie. Op donderdag 14 april worden de winnaars bekend gemaakt van attractieparken en dierentuinen van de Diamond Theme Park Awards; een mix tussen publieksstemming en vakjury.

Jurering Publieksprijs Beste Uitje van Nederland 2017
Bij het uitbrengen van een stem worden rapportcijfers gegeven voor hygiëne, prijs-kwaliteit-verhouding, klantvriendelijkheid, parkeren/bereikbaarheid en extra services/diensten. De beste uitjes van Nederland zijn verdeeld over 8 categorieën en per categorie is er in iedere provincie een winnaar. De winnaar per provincie, per categorie is het uitje dat binnen de top 5 op basis van het aantal stemmen de hoogste rapportcijfers heeft ontvangen. Kortom, als genomineerde moet je binnen de categorie op basis van het aantal stemmen in de top 5 van de provincie eindigen en vervolgens van de top 5 de hoogste rapportcijfers hebben. Wel zijn er altijd minimaal 50 stemmen nodig om winnaar te kunnen worden.

Uit alle provinciewinnaars binnen een categorie wordt op dezelfde manier de landelijke winnaars met de hoogste waarderingscijfers gekozen. Dus van de 12 provinciewinnaars wordt op basis van het aantal stemmen een top 5 gemaakt en binnen die top 5 wint degene met de hoogste rapportcijfers. Daarnaast is er in iedere categorie een landelijke winnaar met de meeste stemmen (populairste uitje).

Link naar: De winnaars per provincie

meer informatie:
www.beste-uitje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *