Pairi Daiza en Orchideeën Hoeve mooiste dierentuinen van de Benelux

Voor het tweede achtereenvolgende jaar mag het Waalse dierenpark Pairi Daiza zich de mooiste EAZA dierentuin van de Benelux noemen. Dat is het resultaat van de ruim 10.000 stemformulieren die tijdens de achtste editie van de ZooSite Awards werden ingezonden. Naast de award voor de Mooiste Dierentuin ontving Pairi Daiza ook de award voor Leukste Aanwinst voor de komst van de Reuzenpanda’s.

Pairi Daiza neemt de prijzen in ontvangst. Foto: ZooSite
Pairi Daiza neemt de prijzen in ontvangst. Foto: ZooSite

De ZooSite Awards worden sinds 2007 jaarlijks georganiseerd door ZooSite, de grootste, onafhankelijke dierentuin-informatie website van de Benelux. Bij de dierentuinen die geen lid zijn van de Europese dierentuinvereniging EAZA ging de Orchideeën Hoeve aan de haal met de prijs voor Mooiste Dierentuin. De Orchideeën Hoeve werd al vier keer door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Flevoland.

Diergaarde Blijdorp
De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp ontving twee prijzen, die voor de leukste geboorte (ijsbeertweeling) en voor het mooiste nieuwe verblijf; het door de eigen fanclub “Vrienden van Blijdorp” gesponsorde Hart van Afrika. Met deze twee prijzen mag Diergaarde Blijdorp zich tevens de meest succesvolle dierentuin noemen in de geschiedenis van de ZooSite Awards, met in acht jaar tijd in totaal 10 ontvangen prijzen.

GaiaZOO
De Limburgse dierentuin GaiaZOO, die reeds vier keer werd uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux, mag zich tijdens haar tienjarig bestaan de Meest Innovatieve dierentuin noemen. Het jubilerende park opende afgelopen jaar diverse nieuwe verblijven met een educatief karakter waar mensen kennis kunnen maken met uitheemse soorten die meer en meer in Nederland te vinden zijn.

Overige prijzen gingen naar het Aquarium van Brussel (Mooiste Nieuwe Verblijf in een niet EAZA dierentuin voor het nieuwe Centraal-Amerika aquarium), Planckendael (Leukste Geboorte voor de Humboldt pinguïns), Sea Life Scheveningen (Leukste Aanwinst Niet-EAZA voor de in de Benelux unieke zeedraakjes) en Olmense Zoo (Leukste Geboorte Niet-EAZA voor een tweeling bij de nevelpanters).

Meer informatie: www.zoosite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *