Opnieuw een maandrecord voor platform Routeyou

Augustus is al vele jaren de meest populaire maand van het jaar op routeplatform RouteYou. Maar liefst 1.637.360 unieke bezoekers bezochten de website. Het vorige maandrecord dateert van vorige maand (juli). Toen waren er 1.479.320 mensen op zoek naar een recreatieve route.

Zie ook: Recreatie en horeca op de routekaarten

Ten opzichte van vorig jaar is dat een groei van 13% meer unieke bezoekers op routeyou.com, en een groei van 20% meer bekeken pagina’s.  

Nederlands bezoekers verslaan de Belgische

Qua bezoekersaantal zitten Nederland en België al enkel jaren zeer dicht bij elkaar op dit, van oorsprong, Belgische initiatief. In de maand augustus waren de Nederlanders met 509.406 unieke bezoekers in de meerderheid op RouteYou. Dat waren 6.449 meer unieke bezoekers méér dan het aantal die uit België kwamen. Ook groeit dat aantal nog sterker dan in België (15,42% versus 13,99%).

Oostenrijk is de grootste groeier; Jaar op jaar +33%. Daarna volgt Duitsland (+30%) en dan de US (+23%).

Verschuiving naar mobiel zet zich nog sterker verder dan verwacht

Jaar op jaar zien we een verschuiving naar mobiel met +5%-punt. Maar als we augustus jaar op jaar vergelijken dan schuift de dominantie van mobiel met +7.2%, naar 51.8%. Desktop zakt met 6%-punt en tablet zakt een beetje met net iets meer dan 1%-punt.  

Bron en meer informatie: www.routeyou.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *