Openluchtmuseum Arnhem hoogst gewaardeerd in Zoover

Het Nederlands Openluchtmuseum is het best gewaardeerde museum van Nederland. Bezoekers van Zoover waarderen het museum gemiddeld met een 8,7. Daarmee wint het Nederlands Openluchtmuseum de Zoover Award voor Beste Museum 2012.

Directeur Pieter-Matthijs Gijsbers nam vandaag in het museum deze publieksprijs in ontvangst. “Wij luisteren graag naar wat onze bezoekers van het museum vinden. Complimenten, maar ook suggesties en klachten worden door ons zeer serieus genomen. Daarbij worden platforms als Zoover steeds belangrijker. Wij zijn bijzonder trots op deze Zoover Award, een kroon op ons werk.” Aldus Gijsbers.

In de beoordelingen op Zoover wordt positief gerept over het Openluchtmuseum. Enkele uitspraken: ‘Eén dag is eigenlijk te kort om dit museum te bezoeken’, ‘Leuk museum in mooi en ruim opgezet park’ en ‘Geweldig mooie reis door de tijd’. Lees meer reacties op zoover.nl

Het Nederlands Openluchtmuseum bestaat dit jaar 100 jaar. Het museum werd op 24 april 1912 opgericht te Arnhem en opende in juli 1918 de poorten voor het publiek. In een eeuw is het Nederlands Openluchtmuseum uitgegroeid tot een van best bezochte musea in Nederland, met een relevant verhaal, verbonden met heden, verleden en toekomst.

Top 3 musea 2012

1. Nederlands Openluchtmuseum – Gelderland (8,7)

2. Zuiderzeemuseum – Noord-Holland (8,6)

3. Gevangenismuseum – Drenthe (8,5)

Categorieën
De Zoover Awards geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties en dagattracties op Zoover. De Awards zijn publieksprijzen en worden vergeven aan de hand van de beoordelingen op de vergelijkingssite.

Binnen de categorie dagattracties worden awards uitgereikt aan het beste attractiepark, de beste dierentuin, beste wellness en het beste museum van Nederland. De award voor beste attractiepark ging deze maand al naar de Efteling en die van beste wellness naar de Veluwse Bron. De award voor beste dierentuin zal binnenkort worden uitgereikt.

Op Zoover worden naast accommodaties ook steeds meer bezienswaardigheden, attracties en activiteiten beoordeeld. Zoover reikt de awards voor beste attractiepark en dierentuin van Nederland voor de tweede keer uit. Nieuw dit jaar zijn de awards voor wellness en musea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *