Opening nieuw wildpark Gasselte in juni 2015

In het Gasselterveld wordt een wildpark gerealiseerd op initiatief van Zoo Consultants. Staatsbosbeheer en Zoo Consultants hebben een erfpachtovereenkomst afgesloten voor ruim 42 hectare. Het wildpark wil verwaarloosde beren uit Oost-Europa een nieuwe kans op een goed leven bieden. Komende week worden de eerste stappen gezet ter voorbereiding van de inrichting van het gebied. De verwachting is dat Wildpark Gasselte 1 juni 2015 haar deuren voor het eerst kan openen.

bruintje de beerDe ontwikkeling van een wildpark in het Gasselterveld past in de Ruimtelijke Ontwikkelingsvisie Gasselterveld (2010).  Voordat het echte inrichtingswerk kan starten, moet Zoo Consultants nog verschillende publiekrechtelijke toestemmingen verkrijgen van onder andere de gemeente Aa en Hunze en provincie Drenthe.

Eerste initiatief Gasselterveld
Eén van de aanleidingen voor de ontwikkelingsvisie op het Gasselterveld vormde de afronding van de exploitatiefase van de zandwinlocatie en de daarmee samenhangende verplichting tot afronding van deze locatie. De gemeente Aa en Hunze, Provincie Drenthe en Staatsbosbeheer hebben gezamenlijk de Ruimtelijke Ontwikkelingsvisie Gasselterveld opgesteld. Naar aanleiding van deze visie zijn er overleggen geweest met initiatiefnemers over nieuwe ontwikkelingen in het gebied. Het wildpark in het Gasselterveld is één van de initiatieven die in het kader van de ontwikkelingsvisie gerealiseerd gaan worden.

Eerste stap realisatie
Staatsbosbeheer en Zoo Consultants hebben in juni 2013 een intentieovereenkomst afgesloten. Dit was de basis voor de erfpachtovereenkomst die nodig is voor de te ondernemen stappen voor de locatie van het wildpark. De overeenkomst is een noodzakelijke basis voor de financiering en voor de publiekrechtelijke procedures bij gemeente en provincie.

Wilde dieren
Eind april 2015 zullen de eerste beren waarschijnlijk hun intrek nemen in het wildpark. Naast beren zullen er ook andere dieren in het park te zien zijn zoals wolven, elanden, reeën, wilde zwijnen, wisenten en dassen. Voor het verwerven van de dieren wordt samengewerkt met diverse Europese dierentuinen.

Meer informatie:
www.zodiaczoos.nl
Gemeente Aa en Hunze

Eén reactie

  1. Wij zijn bezig om een nieuwe website te plaatsen voor ons Villapark De Hondsrug op het landgoed de Hunzebergen. Dit park bestaat nu uit 56 villa’s op hoog niveau maar wordt in de nabije toekomst uitgebreid met nog eens circa 180 villa’s.
    De ontwikkeling hiervan is in handen van Kontour in opdracht van Green properties.
    Een link naar uw wildpark c.q. een arrangement voor onze gasten zou fantastich zijn.
    Hoe en wanneer zou dit te realiseren zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *