Milieuvergunning vertraagt opening achtbaan Plopsa de Panne

Plopsa bevestigt dat de nieuwe attractie Heidi The Ride zal openen met de paasvakantie van 2017. Gepland was dat de nieuwe houten achtbaan zou openen in juli dit jaar en operationeel zou blijven tot na de herfstvakantie, om vervolgens de volledige zone ‘Heidiland’ te thematiseren en af te werken tegen de paasvakantie van volgend jaar. De nieuwe attractie, een investering van 7 miljoen euro, blijft dit seizoen dus gesloten en wordt de nieuwe trekpleister voor het park vanaf de paasvakantie van 2017.

plopsa heidi the rideOp 10 juni 2014, meer dan 2 jaar voor het verstrijken van de milieuvergunning, stelde Plopsa een door de overheid erkend studiebureau aan om een milieueffectrapport (MER) op te stellen. Dit is een noodzakelijk document om een nieuwe milieuvergunning te bekomen. Het studiebureau is er echter niet in geslaagd om de MER tijdig en naar voldoening van de overheid op te maken.

Intussen heeft Plopsaland een ander erkend studiebureau aangesteld. “We zijn voortdurend in constructief overleg met de overheid om de tekortkomingen in het dossier zo snel mogelijk weg te werken.”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We trachten momenteel het park zoveel mogelijk te exploiteren zoals we in het verleden geëxploiteerd hebben. Vandaar dat we beslist hebben om de nieuwe houten achtbaan gesloten te houden.”

Bovendien doet Plopsaland extra inspanningen om zo weinig mogelijk bijkomende hinder te veroorzaken voor de buurtbewoners van het park en te handelen als een goede huisvader. Zo werden er extra gemachtigde toezichters op de openbare weg geplaatst om de mobiliteit van en naar het park te bevorderen. Er werden eveneens maatregelen genomen die rekening houden met de feedback van buurtbewoners uit de laatste informatieavond.

Zie ook artikel op hln.be: Bij teveel lawaai kunnen buren Plopsaland laten sluiten

Meer informatie: www.plopsa.be

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *