Open Monumentendag in teken van ‘Plekken van plezier’

Komend weekend (14 en 15 september) worden weer de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden. Dit jaar is er gekozen voor een recreatief thema: Plekken van Plezier.

Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal. Het zijn vooral veel musea en culturele instellingen die inspelen op het thema. Afgelopen jaren trokken de Open Monumentendagen zo’n 1 miljoen bezoekers, verspreid over locaties in het hele land.

Aansluiting bij Europees thema

Plekken van plezier sluit aan bij Arts and Entertainment, het thema van de European Heritage Days waar Open Monumentendag onderdeel van is. Binnen de plaatsen waar mensen voor hun vermaak naartoe gingen en gaan kunnen vijf categorieën worden onderscheiden: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Het thema staat daarmee garant voor originele openstellingen: monumentale cafés, hotels en (studenten)sociëteiten, monumentale sportstadia, botenhuizen en zwembaden, maar ook (openlucht)theaters, muziektenten, pretparken en monumentale plekken waar ‘meisjes van plezier’ te vinden waren: het valt allemaal onder Plekken van plezier.

Meer informatie: www.openmonumentendag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *