Ook Plopsa Coo opent een waterattractie

Plopsa Coo (België) heeft afgelopen weekend een nieuwe waterattractie met drie waterglijbanen geopend; de Dino Splash. Het lijkt er op dat steeds meer attractieparken een waterattractie toevoegen aan hun assortiment. De glijbanen van de Dino Splash vertrekken van een 12 meter hoog platform en zijn gethematiseerd in Dino-stijl.

Dina Splash
Dino Splash

Opkomst waterattracties
De recente opkomst van waterattracties in de Benelux begon in 2013 met het Slidepark in Avonturenpark Hellendoorn; dit jaar openden zowel Plopsa De Panne (Plopsaqua) als Attractiepark Slagharen (Aqua Mexicana) een gethematiseerd zwembadgedeelte. Natuurlijk zijn we het Tikibad in Duinrell niet vergeten, dat al in 1984 de deuren opende.

Plopsa Coo
Jean-Luc Bertrand, parkmanager van Plopsa Coo, is erg opgetogen. “Het is een zeer mooie aanvulling op ons huidige attractie-aanbod. Bovendien past de thematisering van de nieuwe attractie uitmuntend in het avontuurlijke natuurdecor van Plopsa Coo. Het plaatje klopt volledig en de reacties zijn erg positief!”

De nieuwste publiekstrekker is opgebouwd rond een vulkaan en gethematiseerd naar de wereld van dinosaurussen. De waterglijbanen zijn afkomstig van het Nederlandse bedrijf Van Egdom. (modellen: Hara Kiri (2) en Boomerango) De thematisering van de attractie werd door de huisarchitecten en ontwerpers van Plopsa verzorgd. Het kostenplaatje van deze investering bedraagt 2 miljoen euro.

De website Parkspot.eu heeft al een eerste filmpje op youtube geplaatst:

parkmascotte
parkmascotte

Plopsa Coo heeft een bijzondere entree-structuur. Iedereen kan gratis het park in en je betaalt alleen als je van de attracties gebruik maakt. Daarvoor kan een all-in kaart worden aangeschaft (€25,- voor volwassenen en kinderen vanaf 1 meter.) of een strippenkaart waarmee je in de attracties kunt ‘afrekenen’. (de prijs die je dan afrekent voor het gebruik van de attractie hebben we opgevraagd, en wordt z.s.m. aan dit artikel toegevoegd)

De nieuwe attractie heeft ook de gezorgd voor de huisvesting van nieuwe parkmascottes; Twee levensechte dinosaurussen zijn voortaan elke dag te bewonderen in Plopsa Coo en zijn bereid om op de foto te gaan met de bezoekers.

Meer informatie: www.plopsa.be/plopsa-coo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *