Ontwikkelaars Toverland houden de vaart er in

Toverland heeft bij de gemeente Horst aan de Maas een reeks van omgevingsvergunningen aangevraagd en geeft daarmee in inkijkje in de toekomstplannen. Het ligt in de planning om in oktober al een nieuwe spinning coaster te openen en in april 2013 een nieuwe wildwaterbaan. (Met credits aan Looopings voor het slimme speurwerk in de ambtelijke stukken.)

Pieter Huismans van Toverland laat tijdens de Pleisureworld studiereis weten dat de planning wel afhankelijk is van de gemeentelijk procedures: “Die hebben wij niet in de hand; dus houden we wel een slag om de arm. We willen de komende jaren wel elk jaar in het park investeren. In 2014 stappen we ook in de verblijfsrecreatie. Er wordt dan een groot hotel met 100 kamers geopend naast het park.”

Spinning Coaster
Deze achtbaan met een lengte van 462 meter heeft een maximale capaciteit van 925 bezoekers per uur.

Rapid Ride
De wildwaterbaan krijgt een lengte van 450 meten en heeft een maximale capaciteit van 918 passagiers per uur. Waterattracties behoren in veel parken tot de populairste attracties.

Eenden draaimolen
Deze draaimolen bestaat uit 8 eendenzitjes, met elk een capaciteit van 4 personen. De eenden lijken op het water te drijven, maar worden onder water aangestuurd door armen die onder water aan de aandrijving zitten.  De capaciteit van deze attractie is 640 per uur.

Op dit moment zijn er al uitgebreide beschrijvingen te vinden van de nieuwe plannen in de openbare aanvraag van de omgevingsvergunning op de website van de gemeente Sevenum. Pieter Cornelis van Toverland: “Zodra de vergunningen zijn verleend wil het park met de schetsen van de nieuwe attracties naar buiten treden.”

Meer informatie:
www.toverland.nl
www.horstaandemaas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *