Onderzoek Meest Gastvrije Stad 2012 van start

Het onderzoek naar de Meest Gastvrije Stad van Nederland is voor de vierde keer van start gegaan. Aan dit onderzoek doen de komende maanden ruim 8.000 bezoekers van de 21 grootste steden van Nederland mee. Op woensdag 10 oktober wordt de Meest Gastvrije Stad 2012 bekend gemaakt.

Het consumentenonderzoek,
– uitgevoerd door Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland – brengt in kaart hoe bezoekers de gastvrijheid in de bezochte stad waarderen. Van mei t/m augustus worden op verschillende plaatsen en tijdstippen ruim 8.000 bezoekers van de 21 grootste steden gevraagd hun waardeoordeel te geven op 27 aspecten binnen vier categorieën: ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije Tijd’, ‘Informatie & Bereikbaarheid’ en ‘Stad en Architectuur’.

Beleving
Volgens Lennert Rietveld, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies en verantwoordelijk voor dit onderzoek, speelt de beleving van gastvrijheid voor de bezoeker een belangrijke rol. “Zo heeft een slecht vindbaar stadscentrum of viezigheid op straat een negatieve invloed op de totaalbeleving van een stad”. Andersom werkt het ook. Een positieve ervaring kan een positievere totaalbeleving opleveren. Rietveld: “Het gaat om de optelsom van een heleboel factoren. Met dit onderzoek peilen we de belangrijkste factoren binnen de gastvrijheidsbeleving van bezoekers. Zo brengen we per stad in kaart wat er te verbeteren is en wat relatief goed bevalt.”

Zowel in 2010 als in 2011 ging de titel naar ‘s-Hertogenbosch. Op woensdag 10 oktober 2012 wordt bekendgemaakt welke stad zich in 2012 de ‘Meest Gastvrije Stad’ mag noemen.

Bron: persbericht VVV Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *