Ondernemers nog te weinig betrokken bij routes

Nederland kent honderden kilometers aan routes en de groei is daar nog niet uit. Veel van deze routes worden onvoldoende of niet actief gebruikt door ondernemers. Dit heeft als resultaat dat de bestedingen van recreanten achterblijven. Proroute is actief in het betrekken van ondernemers bij routes en is dan ook prominent betrokken bij het congres ‘Help ik zit aan een route’ op 1 februari.

Fietsen en wandelen zijn de meest populaire activiteiten in de vrije tijd. In het wordt van diverse kanten de kansen belicht van recreatieve routes. Hoe pak je het gezamenlijk aan? Routes zijn een prima bindmiddel tussen alle betrokkenen in een regio; verblijf, horeca, retail, attracties, VVV’s en overheden.

Ook de onderstaande trends worden op het congres uitgebreid toegelicht en besproken:

  • Volgorde keuzeproces verschuift naar: 1: activiteit, 2: regio, en 3: accommodatie
  • De regio neemt en steeds prominentere plek in; wat is er te doen en te beleven?
  • Er wordt steeds vaker gekeken naar de mogelijkheden dicht bij huis
  • Groeiende groep senioren blijft langer actief en biedt kansen voor seizoensverlenging

Europeese subsidies onbenut
Proroute ziet dat de ontwikkeling van routes in samenwerking met diverse partijen grote kansen biedt. Het is echter niet eenvoudig om alle partijen op een lijn te krijgen. De complexiteit zorgt er ook voor dat er subsidies worden misgelopen die (o.a. vanuit Europa) wel beschikbaar zijn om routes te ontwikkelen. Door partijen en kennis te bundelen wil Proroute zorgen voor een betere samenwerking en ontwikkeling van routes.

Meer informatie:
www.proroute.nl
Congres ‘Help, ik zit aan een route

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *