Olympische Spelen zorgden voor dramatisch jaar attracties Londen

Alhoewel rondom de Olympische Spelen de ogen van de wereld waren gericht op Londen, heeft de attractiesector daarvan niet kunnen profiteren. Integendeel;  er was afgelopen jaar sprake van een forse daling van bezoek bij de leden van de Association of Leading Visitor Attreactions (ALVA). Ook het natste jaar in 100 jaar speelde een rol bij deze slechte resultaten.

science museum, Londen

Toeristen bleven weg
In de eerste weken van de Olympische Spelen hadden attracties in Londen zelfs te maken met een daling van 61% t.o.v. de bezoekcijfers in dezelfde tijdsperiode in 2011.  Bernard Donoghue, Chief Executive van ALVA verklaarde: “Tijdens de Olympische Spelen vermeden de traditionele toeristen de stad en veel inwoners van Londen waren de stad ontvlucht.”

Musea hielden schade beperkt
Tuinen en dierentuinen en attractie lieten over het hele seizoen de grootste daling zien. (- 21,3%) Erfgoed en kerken volgden met een daling van 20,3%. Galerieën en musea deden het relatief het best met een daling van 13,1%. Naast de verminderde kaartverkoop becijferde het onderzoek van ALVA ook nog het verlies op verkoop van souvenirs en catering.

In de rest van Engeland liepen de bezoekcijfers in de meetperiode mei – augustus 2012 terug met 4,7%

Schotland liet een verdeeld beeld zien met daling voor (dieren)tuinen en recreatieparken (-11%) en Cultureel erfgoed (-10%), maar een prima resultaat voor musea (+ 16,3%)

Meer informatie: http://alva.org.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *