Oertijdmuseum De Groene Poort opent nieuw Oertijdwoud

Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel heeft op 5 april een nieuwe attractie geopend; Het Oertijdwoud. Dit is een avontuurlijke plek in de open natuur, met replica’s van diverse soorten dinosaurussen.

Dinosaurussen in het groen
Twee vrachtwagens vol met dinosaurussen zijn deze week in Boxtel gearriveerd. Hiermee worden in het Oertijdwoud, dat zo’n anderhalve hectare bos rondom het Oertijdmuseum beslaat, twintig scènes opgesteld die de indrukwekkende beesten in hun natuurlijke omgeving laten zien. Al wandelend maakt de bezoeker een reis door de tijd, waarin onder meer plant- en vleeseters de strijd met elkaar aangaan. De reis eindigt uiteindelijk bij de mammoet en de mens, na een lang en boeiend avontuur.

‘Beleef het verleden’, zo luidt het motto van het Oertijdmuseum. Net als in de rest van het museum doet ook het Oertijdwoud de natuur van het verleden herleven aan de hand van beelden en sfeerimpressies. Deze nemen jong en oud mee in de evaluatie van de dieren- en plantenwereld gedurende miljoenen jaren.

Al enige tijd heeft het Oertijdmuseum natuurgetrouwe animatronic dinosaurussen in haar museum. Deze dinosaurussen bewegen, brullen en ademen levensecht. Ze vormen de kern van de expositie “Supergemeen met tand en teen”.

Meer informatie:
www.hetgroenewoud.com/15-jaar-het-groene-woud
www.oertijdmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *