Oceade Brussel opent twee nieuwe waterglijbanen en petitie om voortbestaan

Het zwemparadijs Oceade in Brussel trekt jaarlijks 240.000 bezoekers; maar hoe lang nog? Er is grote onzekerheid over de toekomst van het zwembad en naastgelegen attracties. Ondertussen blijft het management wel investeren in bijzondere attracties. Met De Baracuda heeft Oceade de langste duo-wateglijbaan van het land (140 meter) en De Cameleon is voorzien van bijzondere lichteffecten. Beide glijbanen werden geleverd door Van Egdom.

Petitie tegen de sluiting van Mini-Europe en Océade
In het kader van het NEO project heeft de gemeente van Brussel beslist om een congrescentrum, een shoppingcentrum, een concertzaal en burelen te bouwen op de plaats waar Bruparck nu staat (Mini-Europe, Océade, Kinépolis en de Village) met als gevolg een sluiting voor deze entiteiten op datum van 31 augustus 2013. Mini-Europe, bekend internationaal miniatuurpark en Océade, het nummer 1 waterpretpark van België, maken deel uit van de Top 3 attracties van Brussel

14 glijbanen
De blauwgele Cameleon is een lange, interactieve glijbaan van 140 meter: uniek in België! Alvorens de 26 seconden lange afdaling te starten, kan de bezoeker een kleurenthema (Pink Sparkle, Blue Run, Geen Halloween, … ) kiezen die aan de hand van LED-verlichting de sfeer van de weg naar beneden bepaalt.
De Baraccuda, van zijn kant, eist simpelweg de titel van “langste duoglijbaan in België” op. Deze groene glijbaan nodigt de bezoekers uit om per twee in een band naar beneden te glijden.
Deze twee nieuwe spectaculaire attracties voegen zich bij de talrijke zwembaden en 12 reeds bestaande glijbanen in Océade. “We willen onze bezoekers een onvergetelijke subtropische zwemervaring meegeven in een tropische sfeer waar tal van verschillende attracties voor een unieke belevenis zorgen en veiligheid en hygiëne voorop staan.”, aldus Thierry Meeùs.

Meer informatie
www.oceade.be
www.bouwenwonen.net (over de plannen van de gemeente Brussel)
www.vanegdom.nl (Waterglijbanen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *