Noord-Holland brengt dagrecreanten in kaart

De provincie Noord-Holland heeft uitgebreide profielen gemaakt van de dagrecreanten in elf regio’s. Daarvoor is gebruik gemaakt van de 7 doelgroeptypen van de Smart Agent Company. De gegevens zijn bedoeld om het beleid voor de dagreceatie te ondersteunen, maar ook ondernemers kunnen er gebruik van maken; de gegevens zijn voor iedereen beschikbaar.

Sprookjes Wonderland Enkhuizen

Grote verschillen per regio
De leefstijlatlas koppelt demografische gegevens aan interesses, wensen en behoeften op het gebied van vrijetijdsbesteding. Noord-Hollanders worden daarbij op een toegankelijke en praktische manier ingedeeld in 7 segmenten met een eigen kleur. De segmenten vertegenwoordigen een karakteristieke leefstijl, die tot uiting komt in het vrijetijdsgedrag. Amsterdammers behoren relatief vaak tot de doelgroep ‘creatief en inspirerend rood’ en ‘ondernemend paars’. Wie zich richt op de groep ‘gezellig lime’, haalt  in de regio IJmond de meeste rendement.

Gastvrij Nederland
De provincie Noord-Holland ondersteunt het Gastvrij Nederland onderzoek voor dagrecreatie, een initiatief van RECRON (RECRON Innovatie Campagne (RIC)). In deze studie is een belevingssegmentatie voor dagrecreatie samengesteld waarbij de wensen en behoeften van de dagrecreant centraal staan. Op provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau zijn hierover gegevens beschikbaar die in deze leefstijlatlas gepresenteerd worden voor de provincie Noord-Holland.

Meer informatie: www.noord-holland.nl/leefstijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *