Nominaties Beste Family Entertainment Center 2019 zijn bekend

De laatste jaren is er een stormachtige opmars van nieuwe concepten en ondernemers in de dagrecreatie! PleisureWorld NRIT wil deze met de verkiezing tot Beste Family Entertainment Center 2019 in het zonnetje zetten.

Avonturenboerderij Molenwaard, de winnaar van 2018

Bijzondere ontwikkelingen in de markt

Zo’n vijf jaar terug waren trampolineparken, Escape Rooms en VR Attractions nog een uitzondering. Nu zien we steeds vaker gedurfde bezoekersattracties met storytelling, een unieke beleving of educatie op bijzondere locaties in binnenstedelijke winkelcentra, verlaten kantoor- of industriepanden of zelfs in een oude gevangenis. Ook ontwikkelingen als #Retaitainment en #Socialtainment hebben zo hun invloed en ook hier zijn nieuwe ontwikkelingen gaande. Verder zien we bedrijven die al een bewezen trackreccord hebben maar door innovatie of verbreding, innoveren.

Daarnaast zien we dat steeds meer single dagattracties ontwikkelen zich tot complete Family Entertainmaint Centers. Een locatie waar niet alleen de kleinsten kunnen spelen, tieners kunnen racen of families kunnen bowlen, maar complete centra die alle doelgroepen met een brede waaier aan activiteiten bedienen. Wat wij zien is meer aandacht voor een passend horecaconcept om de dag voor de gast ook culinair een extra beleving te geven en voor de ondernemer extra omzet te genereren.

Op de Vakdag Het nieuwe dagje uit 2020 krijgen die ontwikkelingen volop de aandacht in een inspirerend en informerend programma bij het gloednieuwe FEC The Maxx te Veenendaal. The Maxx is de Awardwinnaar van 2018 en ze smeden nu alweer plannen voor een serieuze uitbreiding. De dag wordt afgesloten in één van de laatste aanwinsten, een levensechte Amsterdamse kroeg die beslist niet in het programma van deze dag mag ontbreken en waar de Winnaar van de Beste Family Entertainment Center van 2019 bekend wordt gemaakt.

Wie wordt de opvolger van De Voltage – Tilburg 2016, The Maxx – Veenendaal 2017 en Avonturen Boerderij Molenwaard 2018?

De nominaties:

De jury maakt de volgende 5 nominaties bekend:

Doloris’ Meta Maze:

Surrealistisch doolhof Doloris en bijbehorende rooftopbar in de Tilburgse Spoorzone.

https://doloris.nl/metamaze/

Preston Palace:  

Na 30 jaar nog steeds een voor Nederland uniek all inclusive hotel en uitgaanscentrum.

https://www.prestonpalace.nl/

Hof van Saksen:

Een eigen droomhut bouwen in de Bouw Academie of ‘haute couture’ ontwerpen in de Mode Academie of samen op de Adventure Midgetolfbaan.

https://www.hofvansaksen.nl/resort/op-en-rond-het-resort/kinderen#filter:e30=

Klok’uus:

Alles op 1 locatie in Zeeland… spannende indoorspeeltuin en buitenspeeltuin vlakbij Goes in Zeeland.

https://www.klokuus.com/nl/kinderen/binnen-en-buitenspeeltuin

Zero 55:

Een gloednieuw entertainmentcentrum aan de Dubbelbeek (Malkenschoten) in Apeldoorn met een futuristisch gethematiseerde E-kartbaan, uitgebreid met lasertag spellen en escaperooms.

Extra vermelding buitencategorie:

Mind Mystery:  

Niets is wat het lijkt bij het kleinschalige themapark Mind Mystery in Horst. Een huis… op zijn kop! Water dat omhoog stroomt? Verdwalen in je eigen spiegelbeeld. Groot en klein vervloeit in de Ames-room, helemaal doldraaien.

Mind Mystery

De jurybeoordeling

De award het Beste Family Entertainment Center 2019 wordt toegekend aan die onderneming die in staat is het optimale gevoel te creëren van een gezellig dagje uit in familiare sfeer. Wie is in staat om door eigen initiatief meer variatie en originaliteit te brengen waardoor er sprake is van een bijzondere belevenis met passende horecaconcepten? De jurering is tot stand gekomen met medewerking van Pleisureworld NRIT – Recreatie & Toerisme – Pretwerk – Recreatief Totaal – en oud-winnaars en staat onder leiding van Hans van Leeuwen; Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme.

De jury zal tijdens de beoordeling o.a. letten op de volgende criteria:

  • Voldoet het bedrijf aan de definitie van een F.E.C. ? (geen kermis of pretpark)
  • Is het bedrijf leuk en geschikt voor meerdere doelgroepen
  • Hoe is de sfeerbeleving, thematisering en hospitality?
  • Hoeveel verschillende activiteiten worden er aangeboden?
  • Klopt het commerciële concept (verdienmodel, kosten.)?
  • Vormen de diverse activiteiten een eenheid?
  • Hoe is de online performance, conversie en strategie?
  • Hoe scoren social media als Instagram, Facebook, Twitter, Pinterst, en reviews?

De uitreiking
De Award Het Beste Family Entertainment Center 2019 wordt dinsdag 11 februari 2020 uitgereikt op de Vakdag Het nieuwe dagje uit bij The Maxx te Veenendaal. Wie volgt Avonturenboerderij Molenwaard 2019, The Maxx in Veenendaal 2018 en De Voltage 2017 in Tilburg op?

Meer informatie

Meer informatie over de award en de vakdag op: https://www.hetnieuwedagjeuit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *