Nieuwe Fietsbelevingsroute in Brabant rond sagen en legendes

Hoe maak je van een fietsroute een totaalbeleving met een verhaal? In Barbant werd vorige maand een bijzondere nieuwe route gelanceerd rond sagen en legenden; Zwarte Kaat. Via een app wordt onderweg het verhaal verteld

Officiële fietsknooppunten leiden je langs de geschiedenis van ‘Zwarte Kaat’, ook wel de heks van Hellenende genoemd.

De Zwarte Kaat fietsroute is 36 kilometer lang en start bij het themaroutepaneel aan Recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel. De route is te fietsen met de ‘Routes in Brabant’ app, die je langs de knooppunten navigeert en onderweg het verhaal van Zwarte Kaat vertelt.

VisitBrabant Routebureau is gestart met het bundelen van lokale, kwaliteitsvolle en verhalende wandel- en fietsroutes. Iedere route is eenvoudig te downloaden, verdwalen is dus niet mogelijk én je komt langs lokale hotspots waar je even de benen kunt laten rusten.

Rondom de route en het verhaal zijn ook diverse Zwarte Kaat lekkernijen ontwikkeld door Kempische ondernemers. o.a. Zwarte Kaat bier, kaas, ijs of chocola.

Fietsbelevingsroute ‘Zwarte Kaat’ en de app ‘Routes in Brabant’ zijn gratis te downloaden op visitbrabant.com/zwartekaat. Ook kun je een routeflyer, beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits, afhalen bij het startpunt van de route, Recreatiepark De Achterste Hoef, Troprijt 10 in Bladel.

Meer informatie: visitbrabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *