Nieuwe Experience De Koninck wordt topattractie voor foodies

Op 24 augustus opent brouwerij De Koninck in Antwerpen haar nieuwe experience. Het aardige van dit concept is dat er niet alleen aandacht is voor bier, maar voor nog veel meer producten die goed met een ‘bolleke’ combineren. Zo ontstaat een aantrekkelijke attractie gebaseerd op het lekkers dat Antwerpen te bieden heeft. En dat past in de traditie van deze bourgondische stad.

Bier en kaas; een prima combinatie
Bier en kaas; een prima combinatie

Interactieve tour
Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de brouwerij-attractie en de implementatie van de interactieve brouwerijtour. De totale oppervlakte van de site bedraagt 18.000 m2. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zullen de bezoeker straks een 360° totaalbeleving bezorgen in de brouwerij. De tour duurt 75 tot 90 minuten, en dompelt jong en oud onder in een Koninklijcke wereld. Zo loop je via een 4 meter hoge passerelle dwars door de brouwzaal. Je voelt de dynamiek van de stadsbrouwerij, en uiteraard kan er nadien uitgebreid geproefd worden van het Antwerps gerstenat.

Nu al pop-up en evenementen
Afgelopen zomer opende het pop-uprestaurant Summer Josephine’s in een verborgen binnentuin van de stadsbrouwerij en er werden al enkele kleinschalige evenementen, zoals Camping Gourmet, Modeste Bier Festival en Fils de La Palette, georganiseerd in de omliggende karaktervolle hangars. De Berchemse Kaasmeesters Van Tricht vonden in 2012 al onderdak in de stadsbrouwerij

Smakelijke bedrijven
Op dit moment is men druk met de verbouwing van diverse (handels)zaken en ateliers die zich binnen de muren van de brouwerij vestigen. Dat zijn o.a. de Kaasmeesters Van Tricht, slager Luc De Laet en het nieuwe restaurant van chef Bert-Jan Michielsen. Topchocolatier Jitsk Heyninck opent een chocoladeatelier én winkel. Voor pinten en gezelligheid kun je straks terecht in het biercafé De Pelgrim. Culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc opent een kantoor en proeflab in de brouwerij. Hier volg je een kookworkshop of een bierdemonstratie. OP de website van De Koninck wordt het verhaal van de diverse foodbedrijven op een sfeervolle manier al verteld.

Meer informatie: De Culinaire bewoners van De Koninck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *