Nieuwe attractie Duinrell zet luchtacrobatiek centraal

De contouren van de nieuwe thrill-attractie op Duinrell worden wat meer zichtbaar. Het thema van de attractie is ‘luchtacrobatiek’ Ook de naam werd vandaag bekend gemaakt: ‘Wild Wings’. De vliegtuigmolen is een attractie van fabrikant Gerstlauer, die op de Nederlandse markt nog niet voorkomt.

Artist impression
Artist impression
Aerobatics
Wild Wings is een buitengewone vliegtuigmolen met een arm die twaalf kantelende vliegtuigstoeltjes tot 22 meter door de lucht laat zweven. Door zelf de vleugels te bedienen kunnen de ‘piloten’ bepalen of zij een roll over de kop willen maken en hoe vaak. De roll is een daadwerkelijke manoeuvre uit de aerobatics sport (ook wel kunstvliegen). Met naam en thema werd ook de decoratieve eyecatcher van de attractie onthult; een heus aerobatics vliegtuig. OP het Youtube kanaal van Duinrell is de verdere bouw van de attractie te volgen. Aflevering 1 kun je hier onder bekijken:

Zelfbediening
Duinrell directeur Roderik van Zuylen van Nijevelt gaf een toelichting op de keuze voor deze attractie: “Wij zijn en familiebedrijf met ook veel families als onze gasten. We kozen dan ook voor een attractie die avontuur biedt voor jong en oud. Dit wordt een doe-attractie waarin grotendeels zelf kunt bepalen hoe spannend je rit wordt. Je gaat hoog; je gaat snel en je krijgt een waanzinnig uitzicht. We gaan er ook een telsysteem inbouwen, waardoor je punten kunt scoren en wedstrijdjes houden of een high score behalen. Daarmee maken we het ook spannend voor de spelcomputer-generatie. Maar ik verwacht dat ook mijn vader van 86 de attractie gaat uitproberen.”

Wordt er ook aandacht besteed aan thematisering en pre-show van de wachtrij? Woordvoerder Peter Wijnen: “Dat is op Duinrell geen groot issue. De wachtrijen zijn over het algemeen vrij kort. Daar wordt dus geen extra aandacht aan besteed.”

Wordt het thema ook doorgevoerd in een bijpassende souvenirwinkel? Roderik van Zuylen: “Er is al een souvenirwinkel in de buurt. We gaan geen koopfuik aan het eind van de attractie plaatsen. Dat past niet bij ons.”

Belangrijk aspect is dat de attractie ook een kijk-attractie is. Roderik van Zuylen: “Ouders vinden het altijd ontzettend leuk om hun kinderen in actie te zien. Dat is ook een belangrijk onderdeel van de succesfactor van een attractie. Deze attractie kun je van verschillende kanten bekijken; ook vanaf het naastliggende terras.”

Enkele feiten over de attractie:
Bouwer: Gerstlauer
Investering: 2,5 miljoen
Openingsdatum: 21 april 2016
Capaciteit: 12 personen per rit
Mogelijk aantal rolls: 40
Ambassadeur: Frank Versteegh (aerobotics piloot): www.frankversteegh.nl

Meer informatie: www.duinrell.nl

Eén reactie

  1. Volgens mij dezelfde attractie als de vliegende Ninjago in LEGOLAND Germany. Inderdaad hele leuke attractie met één heel groot minpunt: het aantal personen per rit is maar 12. Vrees dat dit wel eens recordwachttijden kan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *