Nieuw samenwerkingsconvenant ‘Varen Doe Je Samen’

Vandaag om 11 uur zullen de samenwerkende partijen in het project ‘Varen doe je Samen!’ een nieuw samenwerkingsconvenant ondertekenen. De campagne gaat hiermee een nieuwe fase in.De ondertekening vindt plaats op in het Zeiltheater op de HISWA Boat Show.

watersportVeiligheidsbewustzijn op het water is en blijft een belangrijk thema. Door nog nadrukkelijker in te zetten op bewustwording en (technische)preventie en reisvoorbereiding, onderstrepen de partijen hun samenwerking door op de HISWA Boat Show het nieuwe convenant ‘Varen doe je Samen!’ 2015 – 2020 te ondertekenen.

Samenwerkende partijen
Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten is in 2007 het project ‘Varen doe je samen!’ (VDJS) gelanceerd. Met de ondertekening van het nieuwe convenant 2015 – 2020 bevestigen Rijkswaterstaat, provincies, Unie van Waterschappen, Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, BLN – Koninklijke Schuttevaer, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, ANWB, HISWA Vereniging, Platform Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond het project voort te zetten met een nieuwe aangescherpte focus.

Mede op basis van het VDJS onderzoek naar de oorzaken van ongevallen geregistreerd in de landelijke scheepsongevallen database (SOS database) blijkt dat het veiligheidsbewustzijn onder de vaarweggebruikers nog beter kan. Zie ook het persbericht over dit onderzoek. De noodzaak om blijvend aandacht te besteden aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn is dan ook een belangrijke basis voor de hernieuwde samenwerking.

‘Varen doe je Samen!’ is aanwezig op het Veiligheidseiland van de HISWA Boat Show in Amsterdam. De beurs is van 11 t/m 15 maart.

Meer informatie: www.varendoejesamen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *