Nieuw icoon voor verhaallijn Nederland Waterland; Afsluitdijk Wadden Center

Op 22 maart is het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center geopend. Hiermee heeft Nederland er een belangrijke waterbeleving bij. Het Afsluitdijk Wadden Center biedt bezoekers een totaalbeleving over de verhalen van het icoon Afsluitdijk, de voor de wereld unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

NBTC verhaallijn Nederland Waterland

De nieuwe attractie rekent op jaarlijks 100.000 bezoekers.

De manier waarop we in Nederland omgaan is uniek in de wereld. Voor internationale bezoekers is daarom de Afsluitdijk een waardig icoon. Het Afsluitdijk Wadden Center is een mooie aanvulling om internationale bezoekers kennis te laten maken met ‘Nederland Waterland’. Dit is één van de verhaallijnen van NBTC en onderdeel van de HollandCity-strategie. Hiermee zet NBTC de komende jaren in op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers. De verhaallijn verbindt watericonen zoals de Deltawerken, Kinderdijk, de polders van Flevoland en de Afsluitdijk met elkaar. Zo wordt Nederland bij internationale bezoekers gepositioneerd als waterland.

Tijdens de opening van het Afsluitdijk Wadden Center krijgen bezoekers niet alleen een levendig en interactief beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die de komende jaren op en bij de Afsluitdijk worden gerealiseerd.

Meer informatie:
www.deafsluitdijk.nl
www.nbtc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *