Nieuw educatief programma: IAAPA Institute for Attractions Leaders

De IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) organiseert voor het eerstde gloednieuwe IAAPA Institute for Attractions Leaders-training. (29 mei – 3 juni) Dit is een 5-daags intensief programma voor leisureprofessionals met als doel het creëren van aansprekende belevingen voor (internationale) bezoekers aan (dag)attracties. De focus ligt op de rol van deze manager als ‘inspirator’ voor het hoger management en als ‘leider’ voor de eigen teams/afdelingen.

Efteling2Pinokkio-MonstervisDeelname is voornamelijk bedoeld voor managers en directeuren uit de leisure- en entertainmentsector. Tijdens het programma krijgt men onder andere sessies over leiderschapsvaardigheden, storytelling, consumentengedrag en innovaties. De voordrachten worden gegeven in het Engels door leiders uit de leisurebranche zoals onder meer Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling. Het programma zal plaatsvinden in de Efteling van 29 mei tot en met 3 juni 2016.

Leiderschapsvaardigheden
Het leveren van excellente klantservice en het creëren van unieke gastervaringen zijn essentieel voor het succes van de leisure- en entertainmentsector in Europa. De IAAPA Institute for Attractions Leaders-training is een unieke mogelijkheid om de leiderschapsvaardigheden van top-leisure-, -toerisme- en -entertainmentprofessionals bij te schaven en zo hun carrière te verrijken. Deelnemers leren hoe ze hun leiderschapskwaliteiten kunnen ontdekken en benutten om zo tot een excellente gastervaring te komen. Alle segmenten binnen de branche worden bediend: themaparken, waterparken, dierenparken en aquaria, musea, attracties, bezienswaardigheden, leveranciers, constructeurs en vele anderen. Deelnemers ontvangen erkenning van de brancheorganisatie door middel van de IAAPA-educatiecredits en een officieel certificaat.

Samenwerking met Nederlandse partners
De gepresenteerde inhoud is specifiek aangepast aan de wensen van de leisure- en entertainment branche. IAAPA werkte daarom samen met NHTV Breda University of Applied Sciences om deze opleiding tot stand te brengen. Enkele van de onderwerpen die aan bod zullen komen zijn leiderschapsvaardigheden, effectieve teamcoaching, introductie in de principes van storytelling, modellen over unieke ervaringen, ontwikkelingen in consumentengedrag en innovatie. Het programma biedt ook een exclusief kijkje achter de schermen bij de Efteling. “Het IAAPA Institute for Attractions Leaders is een dynamische leiderschapservaring die deelnemers de kans biedt om ideeën en kennis op te doen om zich voor te bereiden op een verdere ontwikkeling van een carrière binnen de leisure- en entertainmentsector. Onze samenwerking met de Efteling en NHTV Breda University of Applied Sciences biedt ons de mogelijkheid om een programma aan te bieden in lijn met de huidige trends binnen de branche,” aldus Karen Staley, Senior Vice President van IAAPA Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA).

Andere IAAPA EMEA Events
Het evenement is een nieuw initiatief op de reeds uitgebreide IAAPA EMEA-evenementenkalender. Andere evenementen zijn onder andere het IAAPA EMEA-Spring Forum 2016 dat plaatsvindt aan het Gardameer en waar deelnemers een bezoek brengen aan enkele belangrijke attractieparken zoals Gardaland, Canevaworld en Leolandia. Euro Attractions Show 2016 in Barcelona zal plaatsvinden van 19 tot 22 september, met dit jaar de grootste beursvloer in de geschiedenis van het evenement.

Meer informatie: www.iaapa.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *