Nicky Broos nieuwe exploitant skicentrum Terneuzen

Het Terneuzense wintersportcentrum Snowbase is niet meer. De skihal gaat verder onder de naam Skidôme Terneuzen. De eigenaar en bouwer van het Terneuzense leisurecentrum, Olivier Beherman van Health Invest uit Antwerpen, bereikte vrijdag overeenstemming met de Rucphense ondernemer Nicky Broos over een exploitatiecontract voor de skihal aan de stadsrand van Terneuzen.

Voor Nicky Broos is het exploiteren van een wintersportvoorziening gesneden koek. In 1995 opende hij in Rucphen (Noord-Brabant) de eerste overdekte skipiste in Nederland: Skidôme. In vijftien jaar tijd bouwde hij die piste uit tot een uniek, veelzijdig sneeuwattractiepark.
Sneeuwattractiepark Skidôme onderscheidt zich van andere Nederlandse wintersportcentra op het gebied van kwaliteit, service en klantvriendelijkheid. Daarnaast is Broos eigenaar van Indoor Skydive Roosendaal en IceKart Rucphen.
Beherman was – na het faillissement van twee werkmaatschappijen van het Terneuzense centrum in juni – juist op zoek naar een ondernemer die die kwaliteitsaspecten ook kon inbrengen in de exploitatie van de Zeeuws-Vlaamse voorziening.

Voor de exploitatie van de Terneuzense skihal dienden zich verschillende marktpartijen aan. Met drie gegadigden werd uitvoerig onderhandeld. De onderhandelingen werden wat vertraagd door het vakantieseizoen, maar uiteindelijk kwamen Beherman en Broos tot overeenstemming.

Nicky Broos had zich kort na het falen van de Terneuzense onderneming al aangediend als overnamekandidaat. Hij kende het centrum al jaren en was eerder al eens in gesprek geweest met Beherman over een mogelijke exploitatie. Dat de mooie voorziening zo’n slechte start had gemaakt, vond Broos “onbegrijpelijk”.
Hij denkt van Skidôme Terneuzen wel degelijk een succes te kunnen maken. “Ik ga er vol voor”, zei hij vrijdag.

Broos hoopt op korte termijn de deuren van Skidôme Terneuzen te kunnen openen. De eerste aandacht zal uitgaan naar de werving van personeel, het op orde brengen van de voorziening, ict-aanpassingen, de aankoop van nieuwe zaken, het vergunningentraject en het opzetten van een marketingcampagne.

Er is bewust gekozen voor Skidôme Terneuzen omdat Broos die naam ook hanteert in Rucphen. Daar heeft hij nu – los van de meer recreatieve sneeuwattracties – drie skipistes met lengtes van 160 meter en een hellingsgraad van minimaal 14 procent. In Terneuzen beschikt hij over een grote en kleine baan, waarbij de grootste piste een lengte heeft van 220 meter en een hellingspercentage van 19 procent. Met twee sneeuwattracties in Zuid-West-Nederland en aan de grenskant kan Broos een regio bedienen met meer dan vijf miljoen inwoners.

Beherman is blij met een ondernemende geest als Nicky Broos. “Hij wil er iets van maken en dat wil ik ook. Dit wintersport sneeuwcentrum heeft een slechte start gehad, we maken nu een doorstart die goed moet zijn. Ik heb er alle vertrouwen dat dit lukt. Als we nu ook de ruimten onder de skipiste gevuld kunnen krijgen, dan beschikt Zeeuws-Vlaanderen over een echte topvoorziening.”

Meer informatie: www.skidome.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *