Nationaal Militair Museum wint DagjeWeg.NL Award 2015

Het Nationaal Militair Museum wint de DagjeWeg.NL Award 2015. Uit de handen van de jury ontvingen afgevaardigden Carla Marcus en Jeroen Klaphake gisteren de prijs. Zowel het publiek als de jury stemde unaniem op het nieuwe museum in Soesterberg. Beeld en Geluid (Hilversum) en het Oude Ambachten en Speelgoed Museum (Terschuur) eindigen respectievelijk op een tweede en derde plek.

NMM.1De jury roemt het Nationaal Militair Museum vanwege zijn ruime opzet, de bediening van doelgroepen in alle leeftijden en de indrukwekkende collectie. “Het museum opende nog geen jaar geleden zijn deuren, maar heeft alle zaakjes uitstekend op orde,” zo stelt de jury in het rapport. Die waarneming wordt bevestigd door de overweldigende meerderheid aan publieksstemmen die het Nationaal Militair Museum kreeg.

DagjeWeg.NL-mystery guest
De strijd om de DagjeWeg.NL Award 2015 begon vijf maanden geleden met vijftien kanshebbers, geselecteerd uit de UIT-database van DagjeWeg.NL van meer dan 7.000 uitstapjes. Na twee maanden vielen de eerste vijf af. De overgebleven tien genomineerden moesten zoveel mogelijk publieksstemmen binnenslepen, maar kregen ook te maken met de DagjeWeg.NL-mystery guest. De DagjeWeg.NL-mystery guest bezocht en beoordeelde de parken en musea undercover, bracht direct rapport uit aan de jury én publiceerde zijn bevindingen op DagjeWeg.NL. De mening van de mystery guest telde even zwaar als de publieksstemmen.

Meer informatie:
www.dagjeweg.nl
Nationaal Militair Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *