Museumpleinticket biedt gemak aan toeristen in het luxesegment

Drie musea en het concertgebouw introduceren het Museumpleinticket Dit ticket biedt uitkomst aan bezoekers die veelal korte tijd in Amsterdam verblijven. De reguliere wachtrijen van de musea kunnen gegarandeerd snel worden gepasseerd en voor elk concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, inclusief de uitverkochte, wordt een aantal plaatsen beschikbaar gehouden.

rijksmuseum-op-koningsdaGHet Museumpleinticket is een initiatief van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Het Koninklijk Concertgebouw, Koninklijk Concertgebouworkest en Van Gogh Museum. Het Museumpleinticket is voor € 90,- te koop in vijfsterrenhotels in Amsterdam en geldig tot eind 2014.

“We werken op veel vlakken al samen met de instellingen aan het plein. Het ontwikkelen van één ticket dat een andere service biedt aan onze bezoekers staat al lang op de gezamenlijke lijst van wensen. Dat we dit aanbod nu kunnen doen is een belangrijke mijlpaal in die samenwerking,” aldus Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum.

Het Koninklijk Concertgebouw, Koninklijk Concertgebouworkest en de drie musea bereiken jaarlijks een miljoenenpubliek. Hun ligging aan het Museumplein, nog geen honderd meter verwijderd van elkaar, is uniek in de wereld. Het is de ambitie van deze vijf instellingen van wereldniveau om door samen te werken het merk Museumplein en het culturele hart van Amsterdam nog krachtiger uit te dragen.

Het Museumpleinticket wordt in Amsterdam onder andere aangeboden door het Hotel De L’Europe, het Conservatorium Hotel en The Dylan Amsterdam. Later deze zomer zijn de tickets ook verkrijgbaar bij het paviljoen op het Museumplein.

Bron: persbericht Van Gogh Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *