Museumkaart voor kinderen steeds populairder

De Museumkaart voor kinderen is steeds populairder. Vorig jaar steeg de verkoop van deze kaart met 28% ten opzichte van het jaar daarvoor. Werden er in 2012 nog 177.660 Museumkaarten voor kinderen verkocht, in 2013 waren dat er 228.504.

Attractie Vuurproef, Spoorwegmuseum, Utrecht.
Attractie Vuurproef, Spoorwegmuseum, Utrecht.

Siebe Weide, algemeen directeur van de Museumvereniging, uitgever van de Museumkaart, ziet een verband met de toename van kinderactiviteiten in en voor musea. “Afgelopen jaren ontwikkelden wij met musea activiteiten speciaal voor kinderen, zoals de Museuminspecteurs en online games met museumstukken op Museumkids.nl. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Op 2 april is er zelfs een speciale Museumkidsdag, in aanloop naar het Museumweekend op 5 & 6 april. Wel 100 musea doen mee! Wij verwachten veel gezinnen over de vloer.”

In januari 2014 maakte de Museumvereniging bekend een recordaantal van 1 miljoen Museumkaarten te hebben verkocht. Volgens Weide heeft het succes van de Museumkaart te maken heeft met de aantrekkelijke prijs en het gemak waarmee kaarthouders binnen kunnen lopen bij musea.
“Museumbezoek met de Museumkaart is ook daarom een aantrekkelijk uitje voor gezinnen.”

Over de Museumkaart
De Museumvereniging, de branchevereniging van musea in Nederland, is uitgever van de Museumkaart die sinds 1981 bestaat. De Museumkaart is persoonsgebonden en geeft een jaar lang onbeperkt toegang tot 400 musea in heel Nederland. Een Museumkaart voor volwassenen kost € 49,95 en voor jongeren t/m 18 jaar € 25 (exclusief eenmalige inschrijfkosten).

Bron: persbericht Nederlandse museumvereniging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *