Goede bezoekcijfers, maar minder resultaat voor De Efteling in 2011

In het Financiële dagblad gaat Efteling directeur Bart de Boer in op de jaarcijfers over 2011. De bezoekcijfers vallen met 4,1 miljoen niet tegen; de omzet steeg van € 130 naar € 144 miljoen; maar het resultaat daalde met € 2,3 miljoen naar € 9,1 miljoen. Het is duidelijk dat de marges ook onder druk staan bij de marktleider der Nederlandse attractieparken.

In maart van dit jaar opende De Efteling themarestaurant Polles Keuken

De Boer kondigt in het artikel aan dat de Efteling een actiever prijsbeleid zal gaan voeren. Er zijn al verschillende tarieven in het voor- en hoofdseizoen; en  kortingen bij online boeken. Binnenkort wil de Efteling nieuwe abonnementsvormen gaan introduceren. Voor komend jaar, het 60 jarig jubileum van De Efteling, is De Boer optimistisch en wordt een verdere stijging van het aantal bezoekers verwacht. Er worden enkele nieuwe attracties geopend, met De Aquanura als hoogtepunt. Ook worden de marketinginspanningen geïntensiveerd en hoopt het park vooral meer bezoekers uit Duitsland en België aan te trekken.

Voor de langere termijn moeten er wel wat knelpunten worden opgelost om verdere groei mogelijk te maken. Vooral de bereikbaarheid baart De Boer zorgen. Daarom wordt de opening van een tweede park in het buitenland in de toekomst niet uitgesloten.

Bron: Financieel Dagbladnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *