Merlin Entertainments ziet kansen voor Legoland in Flevoland

Tijdens een radio-interview op BNR Nieuwsradio op 12 maart vertelde Kees Klesman, regiodirecteur van Merlin Entertainments Europa, dat hij nog wel kansen ziet voor een vestiging van Legoland in Nederland. Klesman noemde Flevoland, bij Almere, als ‘een mooie locatie’ voor zo’n park.

Deze Nederlandse Lego-vestiging valt wel in de categorie ‘lange termijn planning’, want de Merlin Entertainment Group heeft op dit moment wereldwijd volop lopende projecten die voorrang krijgen. Klesman: “Die vestiging zou dan op z’n vroegst in 2015 aan de orde komen.”

Madame Tussaud in Amsterdam

Steden profiteren van de crisis
Klesman heeft niet te klagen over de belangstelling voor de vestiging van Madame Tussauds in Amsterdam, die donderdag heropend wordt na een verbouwing. Klesman: “Amsterdam bulkt van de toeristen; dat is een effect van de crisis.”
Radio Fragment BNR: Stedentrips nemen toe

Tips voor culturele instellingen
Klesman geeft in het interview ook nog een paar tips aan zijn collega’s die een museum in de stad exploiteren: “De prijzen van het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum, kunnen rustig een paar Euro omhoog. Dat zal weinig invloed hebben op de bezoekcijfers. Toeristen die in Amsterdam zijn, willen deze musea gewoon gezien hebben. De musea zouden veel meer gebruik kunnen maken van prijsdifferentiatie. Door lage prijzen te vragen op de daluren zorg je er voor dat ook mensen met een beperkter budget naar binnen kunnen blijven komen. Ook zouden de musea meer kunnen inspelen op beleving. Maar dat ligt nog wel eens gevoelig bij musea.”
Radio fragment BNR: Prijsdifferentiatie culturele sector

Meer informatie: BNR Nieuwsradio
Beluister het radio interview

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *