Meer details bekend over nieuwe attractie Madurodam

Madurodam de naam bekend van de nieuwe en vijfde indoor attractie die deze zomer opent; de Waterwolf De naam is een verwijzing naar de angstaanjagende bijnaam van het immense Haarlemmermeer, dat tussen de 15e en 19e eeuw stukken land wegsloeg en omliggende steden bedreigde.

Zie ook: Madurodam bouwt nieuwe attractie rond ’s werelds grootste stoommachine

Vanaf deze zomer beleven bezoekers zelf hoe de Nederlanders de verwoestende Waterwolf overwonnen en met ’s werelds grootste stoommachine van water land maakten.

De nieuwe attractie is een verhaal over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19e eeuw en hoe gemalen ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden. In het levensgrote Cruquius gemaal gaan bezoekers terug in de tijd dat ons land nog een gatenkaas van binnenmeren en rivieren was. Vanaf de 16e eeuw legden de Nederlanders deze meren één voor één droog met molens, maar het woeste Haarlemmermeer leek eeuwenlang onmogelijk.

De storyline
Tot een stormachtige Kerstavond in 1836: hét moment in onze geschiedenis waarop de Nederlanders hun innovatieve kracht lieten zien en besloten ’s werelds grootste stoommachine te bouwen voor de droogmaking van dit verwoestende meer. Met vereende krachten moeten bezoekers in de attractie
’s werelds grootste stoommachine in gang zetten. Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal in Madurodam trilt op haar grondvesten… Zal het hen lukken om de Waterwolf te temmen?

Meer informatie: www.madurodam.nl/waterwolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *