Madurodam opent grote nieuwe attractie

Madurodam heeft haar grootste attractie ooit geopend. Nieuw Amsterdam is een indoor familieattractie, waarin jong en oud 15 minuten lang zelf de spanning van de 17de eeuw beleven. Het is de vierde ‘grote’ attractie in het park en
sluit aan bij de strategie van Madurodam om de bekende miniaturen te combineren met interactief vermaak.

een beeldimpressie:

Beleef de spanning van de 17de eeuw
De attractie bestaat uit een voorshow in een deinend schip, gevolgd door een high tech hoofdshow met speciale effecten. Bezoekers stappen aan boord van De Vergulde Bever en varen van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de stad die tegenwoordig bekend staat als New York. Op het stadsplein van Nieuw Amsterdam worden ze zelf aan het werk gezet: ze moeten kanonnen afvuren om de Engelsen op afstand te houden.

Joris van Dijk, directeur van Madurodam: “Het is een indrukwekkend en leerzaam verhaal waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. De attractie is door onszelf gebouwd en bevat oneindig veel details. Door gebruik te maken van licht, geluid, bepaalde trillingen en zelfs een watereffect voel je je als bezoeker echt onderdeel van de attractie. Ieder bezoek aan Nieuw Amsterdam zorgt zo keer op keer voor nieuwe ontdekkingen, spanning en avontuur”.

Van miniatuur tot groots vermaak
Met deze nieuwe attractie bereidt Madurodam haar indoor zone verder uit. “Met de komst van Nieuw Amsterdam kunnen we vernieuwing en vergroting van het aanbod aan bezoekers blijven garanderen. Iedereen kent Madurodam van de miniaturen in de openlucht, maar er zijn inmiddels ook vier overdekte attracties. Dit maakt Madurodam ook onder slechte weersomstandigheden een leuk uitje voor het hele gezin.”

De hele attractie, inclusief techniek, is in eigen huis ontwikkeld. “Het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost, maar we zijn er bijzonder trots op.” laat een woordvoerder van het park weten.

Meer informatie: www.madurodam.nl/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *