Loopt De Efteling vast op de infrastructuur?

Afgelopen vrijdag stonden er bijzonder lange files voor De Efteling. Achteraf bleek dat het nog niet eens een dag was met maximale bezetting. Kan de infrastructuur de groeiambities van De Efteling wel bijhouden? Volgens een woordvoerder van de Efteling was het fileleed van afgelopen vrijdag een incident en wordt er gewerkt aan een verbeterde logistiek voor de toekomst.

Dynamisch verkeersmanagement
De Efteling wil wel toelichten wat er de afgelopen jaren al is gebeurd om de logistiek rondom De Efteling te verbeteren: “Gemeente, provincie, Rijkswaterstaat en ook de Efteling hebben al diverse maatregelen getroffen om de verkeerssituatie in onze regio te verbeteren. Zo is het ‘dynamisch verkeersmanagement’ geïntroduceerd met scenario’s om files te beperken, wordt de bereikbaarheid met collectief en openbaar vervoer gestimuleerd (o.a. door de opening van een nieuw busstation bij de Efteling) en zijn stoplichten beter op elkaar afgestemd om de doorstroming te versnellen. Daarnaast is er sprake van een betere spreiding van de onze bezoekers, dankzij o.a. de jaarrond openstelling van ons park (sinds april 2010), langere openingstijden tijdens de zomermaanden en investeringen in extra verblijfsaccommodatie.”

De bijzonder lange file van vrijdag wordt als een incident gezien: “Natuurlijk staat er, net als afgelopen vrijdag, nog wel eens een file op de N261 of A59, maar dit gebeurt minder frequent en de files zijn sneller opgelost dan in het verleden. De verkeersdruk ontstaat niet alleen door bezoekers aan ons park, maar ook aan andere evenementen en trekpleisters in de regio, zoals de meubelboulevard in Waalwijk.”

Toekomstscenario
Om de verkeerssituatie verder te verbeteren wordt er op dit moment gewerkt aan de N261. Deze provinciale weg met stoplichten wordt in opdracht van de provincie omgebouwd tot een snelweg met ongelijkvloerse kruisingen, waardoor de doorstroming zal verbeteren. Om ook de doorstroming op de Europalaan (de toegangsweg naar De Efteling) te versnellen. Op eigen terrein werkt De Efteling aan de toegankelijkheid van het parkeerterrein; deze werkzaamheden zijn binnen enkele weken afgerond.

Meer informatie: www.efteling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *