Locatie ‘Binnentuin Rucphen’ gekozen voor Wielerwereld West-Brabant

De Binnentuin in Rucphen is het meest geschikt voor uitvoering van de plannen van het regionale project WielerWereld. Dat heeft de heer Van der Velden, voorzitter van de Regio West-Brabant, dinsdagmiddag 11 juni 2013 tijdens een persconferentie in de Raadszaal van de gemeente Rucphen bekend gemaakt.

Wielerwereld

In WielerWereld komt de wielersport in al haar facetten aan bod, met een:

Wielerexperience
Wielerretail
Wielerhoreca
Regionaal Trainingscentrum inclusief
wielerbaan
BMX track, wielercircuit
fieldlab

Officiële bekendmaking
Oud-premier Van Agt was als bijzonder adviseur van de Regio West-Brabant betrokken bij het onderzoek naar de meest geschikte locatie voor het project Wielerwereld. Naast de heer Van Agt, waren de burgemeesters Van der Meer-Mohr (Rucphen) en Nuijten (Alphen-Chaam, tevens voorzitter van stichting De Goeie Ontsnapping) en de wethouders Groffen (Woensdrecht), Lazeroms (Rucphen) en Theunis (Roosendaal) present bij de officiële bekendmaking.

Regio West-Brabant was er trots op dat ambassadeurs van stichting De Goeie Ontsnapping Marianne Vos, Gerard Koel, Rini Wagtmans en Stef Clement in Rucphen aanwezig waren om het initiatief een warm hart toe te dragen.

Locaties
Eerder dit jaar heeft de Regio West-Brabant opdracht gegeven te onderzoeken welke van de mogelijke locaties in de regio de meest geschikte is om het initiatief te realiseren. De Binnentuin in de gemeente Rucphen en Sportpark Hoogerheide in de gemeente Woensdrecht zijn als locaties onderzocht. De gemeente Roosendaal zag daarnaast kansen om het wielerkarakter van West-Brabant een extra impuls te geven met het realiseren van een wedstrijdwielerbaan met tribunecapaciteit in het voormalige RBC stadion.

Keuze
Regio West-Brabant heeft op basis van de resultaten van het onderzoek besloten dat de gemeente Rucphen, locatie Binnentuin Rucphen, de eerste aangewezene is voor verdere uitwerking van het regionale project WielerWereld. De gemeente Rucphen is nu aan zet voor verdere uitwerking waarbij West-Brabant vanzelfsprekend een prominente positie binnen de projectorganisatie zal bekleden. Uit het onderzoek is verder gebleken dat een wedstrijdwielerbaan met tribunecapaciteit in Roosendaal minder wenselijk is. Er wordt uitgegaan van een trainingsbaan als onderdeel van het concept WielerWereld.

Wielerregio
Voor het Regionaal Trainingscentrum is het essentieel dat dit verder wordt uitgewerkt binnen de gehele regio West-Brabant. Binnen deze uitwerking moet ruimte zijn voor de bestaande sterkten en kwaliteiten die de regio biedt.

“West-Brabant kan zich met recht de wielerregio van Nederland noemen”, zegt Nuijten, voorzitter van stichting De Goeie Ontsnapping. “Wielrennen heeft in West-Brabant een rijke historie en is onderdeel van het West-Brabantse DNA. Onder inspiratie van ex-wielrenner Rini Wagtmans heeft dit onder andere geleid tot de oprichting van Stichting De Goeie Ontsnapping, een organisatie die betrokken is bij tal van activiteiten en initiatieven in de regio die een bijdrage leveren aan het blijvend op de kaart zetten van West-Brabant als wielerregio. Het plan WielerWereld kan gezien worden als de fysieke vertaling van het concept van De Goeie Ontsnapping, ” aldus Nuijten.

Bron: persbericht gemeente Rucphen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *