Leisurelands recreatiegebieden trokken ruim 4 miljoen bezoekers in 2015

2015 gaat de boeken in als een goed recreatiejaar voor de recreatiegebieden van Leisurelands. 4.062.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de negentien gebieden. In mei ging het recreatieseizoen van start met een wisselvallig weertype. Daarentegen eindige juni met een hittegolf en die zette begin juli nog even door. Augustus kenmerkte zich als een warme zomermaand en dat stond haaks op de koele september- en oktobermaanden. In 2015 waren er 29 zomerse- en 3 tropische dagen en door dit mooie weertype kwamen dit jaar meer bezoekers naar de recreatiegebieden dan in 2014.

ANWB lentedagen in recreatiegebied Bussloo
ANWB lentedagen in recreatiegebied Bussloo
De gebieden zijn gevestigd op de Veluwe, in het Rijk van Nijmegen, in de Achterhoek en Liemers. Door de geografische spreiding zijn de gebieden voor veel mensen toegankelijk. De gebieden bieden het hele jaar door een diversiteit aan dagattracties. Tijdens warme dagen is het geschikt voor een dagje uit voor strand- en waterliefhebbers en is het dé plek waar kinderen het vermaak zoeken op de vele speelvoorzieningen. Het is voor de markt de beste plek om aandacht te schenken aan het beste.

Festivals
De actieve recreant kan het hele jaar door zijn hart ophalen tijdens een wandeling of fietstocht. Verder zijn er (overdekte) attracties zoals wellnessresorts, golfbanen, jachthavens en outdoor- speelactiviteiten. Andere bekende publiekstrekkers zijn de vele dancefestivals zoals Emporium, Dreamfields, Bounce Festival en Ground Zero. Voor de sportliefhebber is de Strong Viking Run een leuk evenement en de Hollandse meezingers zijn weer te horen op 1 april tijdens het Mega Piraten Festijn op Zeumeren.

Gratis toegang
Leisurelands exploiteert negentien recreatiegebieden, waarvan vier in het Rijk van Nijmegen, negen op de Veluwe en zes in de Achterhoek en Liemers. De toegang tot de recreatiegebieden is gratis. Alleen voor het parkeren wordt een vergoeding gevraagd (€ 4,- per voertuig gedurende het hele jaar, met uitzondering van Strand Horst-Noord en Surfoever Hoge Bijssel waar het tarief € 5,- per voertuig is). Op 1 mei gaat de nieuwe Leisurelands parkeerpas 2016/2017 in. De voorverkoop start medio maart. De parkeerpas voor het nieuwe seizoen is tot 1 mei tijdens de voorverkoopactie extra voordelig te bestellen (€ 39,50).

Meer informatie: www.leisurelands.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *